Foci

Hiába a Bundesliga-ezüst, lehet, hogy Gulácsiék nem indulhatnak a BL-ben

Szombaton a Salzburg focicsapata legyőzte 1-0-ra a Rapid Wient, ezzel pedig zsinórban negyedik alkalommal nyerte meg az osztrák bajnokságot. Közben Németországban a Leipzig egy őrült meccsen kapott ki 5-4-re a Bayern Münchentől, de mivel a Dortmund nem tudott győzni, így a lipcseieké a bajnoki ezüst.

Így azonban egy nagyon érdekes helyzet állt elő.

A salzburgiak ugyanis jogot nyertek a Bajnokok Ligája-selejtező második körében való indulásra, míg a lipcseiek a főtáblára. Csakhogy, mindkét csapatnak a Red Bull a tulajdonosa, ez pedig az UEFA szabályaiba ütközik, nem lehet egy tulajdonosnak két csapata ugyanabban a sorozatban, írja az ESPN.

Az európai szervezet még nem adott választ, mi lesz a megoldás, de az is elképzelhető, az kap indulási jogot a BL-ben, amely csapat előrébb végzett a bajnokságában. Ez a Salzburgnak kedvezne, a Gulácsi Pétert foglalkoztató Leipzig pedig lemaradhat a legrangosabb európai kupaporondról.

A két klub azt igyekszik bemutatni, hogy nem olyan szoros a kapcsolat a csapatok között. Ez azért nem lesz egyszerű, tekintve, hogy a Salzburg amolyan fiókcsapata a Lipcsének, edzők és játékosok is mennek Ausztriából a Németországba, Gulácsi Péter is a Salzburgtól került a Lipcséhez.

Fotó: Europress/AFP/John MacDougall

Ajánlott videó

Olvasói sztorik