Foci

Már a dobogón van a Manchester City

Az angol bajnoki szezon legfontosabb kérdése pénteken este eldőlt: a Chelsea nyerte meg a Premier League 2016/17-es szezonját. Vannak azonban még kérdőjelek, például hogy kik lesznek a dobogósok. A Manchester City szeretne az egyik lenni.

Pep Guardiola csapata szombaton kora délután a tavalyi bajnok Leicester Cityt fogadta hazai pályán, és a 29. percben vezetést szereztek Silva góljával, de a vendégek nagyon reklamáltak, mert a lesen álló Sterling bele akart nyúlni a labdába, csak nem érte el azt.

Nem sokkal később már kettővel vezetett a Manchester, Sané harcolt ki tizenegyest, Gabriel Jesus pedig értékesítette azt. Ez volt a hetedik kaput eltaláló lövése a szezonban és az ötödik gólja!

Még a szünet előtt szépített a Leicester, Okazaki bravúros mozdulattal bombázott a léc alá a 42. percben.

A második félidőben egyenlíthetett is volna a Leicester, Mahrez rúgott büntetőt, be is talált, de mivel elcsúszott közben és mindkét lábával hozzáért a labdához, így érvénytelenítették a gólt. Mint ismert, Griezmann a hétközi Atlético-Real BL-elődöntőben ugyanilyen gólt szerzett, de ott nem szúrta ki a játékvezető.

Bár a Leicester támadott a végéig, újabb gólt már nem sikerült szerezniük (a 99. percben is volt még helyzetük!), a Manchester Cityé lett a nagyon fontos három pont. Guardioláék ezzel feljöttek a harmadik helyre, és ugyan a Liverpool visszaelőzheti őket, de a City meccshátrányban van, amit majd a jövő héten pótolnak be. (Fotó: Europress/AFP/Anthony Devlin)

Eredmény – Premier League, 37. forduló

Manchester City – Leicester City 2-1 (2-1)

Gólszerzők: Silva (29.), G. Jesus (36. – 11-esből) illetve Okazaki (42.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik