Foci

Dárdaiéknak nyerniük kell a sereghajtó otthonában, hogy meglegyen az Európa Liga

A német labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában Dárdai Pál vezetőedző csapatának, a Hertha BSC-nek le kellene zárnia negatív idegenbeli sorozatát annak érdekében, hogy az Európa Liga-szereplésre jogosító ötödik vagy hatodik helyen végezzen.

A berlini együttes legutóbbi kilenc Bundesliga-mérkőzését elveszítette saját stadionján kívül, most a már kiesett Darmstadt vendégeként bizonyíthat.

A Hertha hátránya egy pont az ötödik Freiburggal szemben, a Köln és Werder Bremen egy, a Borussia Mönchengladbach pedig két ponttal van lemaradva tőle.

A riválisaik közül a brémai jelentheti a legnagyobb veszélyt a Herthára, illetve a Freiburgra, hiszen az elmúlt tíz fordulót nézve a Werder – a címvédő és már bajnok Bayern Münchennel holtversenyben – a legtöbb pontot (23) és a legtöbb gólt (27) szerezte. A Werder Szalai Ádám csapatát, a Hoffenheimet látja vendégül, amelynek már biztos a Bajnokok Ligája-szereplése, azonban egy győzelemmel akár a dobogóra is odaérhet, ami automatikusan főtáblás indulást jelent.

Az újoncként már biztos dobogós RB Leipzig a bajnok Bayern München ellen biztosíthatja be második helyét, ehhez Gulácsi Péteréknek pontot kellene szerezniük, de az is elég, ha a harmadik Borussia Dortmund nem nyer Augsburgban. Ha a Leipzig nyer, akkor megdönti a Kaiserslautern csúcsát, amely az 1997-98-as szezonban feljutóként 68 pontot szerzett.

A második kieső kiléte is eldőlhet, ugyanis az Ingolstadtnak az ötödik Freiburg otthonában kellene legalább egy pontot rabolnia – és izgulnia, hogy eközben a Hamburg és a Mainz is kikapjon -, míg egy vereséggel megpecsételődik a sorsa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik