Foci

Azt hiszik az újpestiek, hogy örülhetnek, pedig dehogy

Pozitív elbírálásban részesültünk, ami azt jelenti, hogy megkaptuk az NB I-es és az UEFA-licencet

– számolt be Gyarmati Eszter, az Újpest ügyvezető igazgatója a klub honlapjának adott videó-interjúban.

Az újpesti szurkoló most nyilván levegőbe csap örömében, de ne tegye, mert korai lenne.

Ugyanis mindez nem jelenti azt, hogy nyáron, a 2017/18-as bajnokság első hazai meccsén a Megyeri úton nézheti meg kedvenceit. Utazhat vagy kétszáz kilométert oda-vissza.

Gyarmati Eszter ugyanis a stadionhelyzetről elmondta, a következő idényben az MLSZ előírásának értelmében továbbra is csak olyan stadionban lehet mérkőzést rendezni, amely pályafűtéssel rendelkezik és mivel a továbbra is állami tulajdonban lévő Szusza Ferenc Stadion 800 milliós tavalyi felújításából ezt kifelejtette a munkálatokat megrendelő pályaüzemeltető, a Nemzeti Sportközpontok, így a szövetségi előírásnak továbbra sem felel meg a pálya.

Gyarmati megerősítette, a licenckérelmet úgy kapta meg az Újpest, hogy kényszerből a szolnoki stadiont jelölték meg hazai pályának.

Az ügyvezető szerint folyamatosan egyeztetnek az UTE-vel – január 1. óta a törvény szerint az anyaklub a pálya üzemeltetője – és az illetékesekkel, hogy minél hamarabb rendeződjön a helyzet, és a következő bajnokiságban is a Szusza-stadionban rendezzék a meccseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik