Foci

Akár NB II-es játékosokat is beválogathat Storck a vb-selejtezőre

A Magyar Labdarúgó Szövetség tesz egy gesztust a nemzetközi kupaszereplést kiharcoló klubcsapatok felé. Bernd Storck szövetségi kapitány előbb Csányi Sándor MLSZ-elnökkel, majd az érintett csapatok vezetőedzőivel egyeztetett, a lényeg pedig röviden az, hogy

ezeknek az együtteseknek a játékosait nem hívja be az orosz elleni felkészülési mérkőzésre, valamint az Andorra elleni vb-selejtezőre készülő válogatott keretbe.

Az érintett labdarúgók klubjukkal kezdenék meg némi pihenő után a hangolást a következő szezonra és a nemzetközi kupaselejtezőkre.

„A 2016-os Eb-re, majd később a vb-selejtezőkre történt felkészülési időszakok során a klubok óriási segítséget nyújtottak nekünk azzal, hogy plusz napokra is elengedték játékosaikat a nemzeti csapatba. Most, ezelőtt a klubok életében kiemelten fontos időszak előtt, ebből a segítségből szeretnénk visszaadni valamit, már csak azért is, mert mindannyian azt szeretnénk, hogy klubjaink minél tovább meneteljenek az európai kupákban. Mindannyian azért dolgozunk, hogy a magyar labdarúgás közelebb kerüljön a nemzetközi élvonalhoz, viszont csak úgy járhatunk sikerrel, ha segítjük egymás munkáját” – mondta Bernd Storck az mlsz.hu-nak.

Az M4 Sportnak is nyilatkozott a kapitány, ott pontosabban beszélt arról, hogyan tervezi összerakni a csapatot a közelgő mérkőzésekre:

Jöhetnek a fiatalok. Lehetőséget kaphatnak a keretben olyan légiósok, akik nem játszanak annyit a csapatukban. Sőt egy-két NB II-es játékos meghívásán is gondolkodom. Szóval erős keret jöhet össze így is az oroszok és az andorraiak ellen.

Az oroszok elleni barátságos mérkőzés június 5-én, az Andorra elleni világbajnoki selejtező pedig 4 nappal később lesz.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik