Foci

Valótlanul állítottuk, hogy szabálytalan volt Ronaldo első gólja

Cristiano Ronaldo kedd este ismét bizonyította zsenialitását a városi rivális Atlético ellen, mesterhármasával a Real Madrid tulajdonképpen már az elődöntő első meccsén bebiztosította helyét a Bajnokok Ligája fináléjában.

A portugál klasszis a 10. percben villant először, de a lassítások alapján erősen megkérdőjelezhető, hogy szabályos gól született-e.

Azon nem lehet vitatkozni, hogy Sergio Ramos beadásánál méteres lesen állt, de ez önmagában még nem szabálytalanság.

A jelenlegi szabályok szerint leshelyzetben lévő játékos csak akkor büntetendő, ha

  • beavatkozik a játékba,
  • előnyt szerez helyzetéből,
  • vagy zavarja az ellenfelet.

Az első két feltétel egyértelműen nem teljesült, de óriási vitát váltott ki világszerte a futballbarátok körében, hogy Ronaldo zavarta-e a labdát elfejelő védőjátékost.

Mi a mérkőzés szünetében azt állítottuk, igen, de az igazság ezzel szemben az, hogy nem. Legalábbis erről számolt be Bede Ferenc korábbi FIFA-bíró.

Ronaldo lesen volt, de lesen állni lehet. Megfelelő távolságra tartózkodott az ellenféltől, nem ugrott fel vele, tehát a védő cselekvőképességére nem volt hatással, mozdulatát semmilyen módon nem befolyásolta. A gól tiszta, teljesen szabályos

– fogalmazott a nemzetközi szinten elismert játékvezető.

Bede Ferenc az esettel kapcsolatban kiemelte, hiába lehetett volna a mérkőzésen videóbírót alkalmazni, mert az eredeti projekt a lesre nem vonatkozik.

Az alaptervek szerint csak a büntetőterületen belül történt szabálytalanságok, a súlyos szabálytalanságok és a rossz játékosnak felmutatott büntetőlap esetén lesz lehetőség a visszajátszásra. Persze ez még változhat, de Ronaldo góljánál a videóbíró nem dönthetett volna.

Cristiano Ronaldo egyébként a meccs után úgy nyilatkozott, minden a helyén volt, neki csak élnie kellett a lehetőségeivel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik