Foci

BL: Simeone fél egy kicsit, de nem a Real Madridtól

Kedden nem akármilyen mérkőzést rendeznek a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében: a Real Madrid fogadja városi riválisát, az Atlético Madridot. Az ősi rivalizálás már pikánssá teszi ezt a párharcot, hát még az, hogy az elmúlt években két madridi BL-döntőt is rendeztek, 2014-ben hosszabbításban, 2016-ban pedig büntetőkkel nyert a Real. A 2014-15-ös szezonba a negyeddöntőben találkoztak a csapatok, akkor 1-0-s összesítéssel léptek tovább a blancók.

Nem mi vagyunk az esélyesek. A kieséses szakaszában már minden párharc fifty-fifty. Semmit nem változott az Atléit elleni rivalizálás azóta, hogy én is játszottam. Tökéletesen kell játszanunk. Jó dolog itt lenni az elődöntőben, de most új harc kezdődik

– mondta a Real vezetőedzője, Zinedine Zidane.

A legutóbbi 14 európai kupamérkőzésén veretlen Real Madrid két alapemberét nélkülözi, Gareth Bale és Pepe sem fog játszani sérülés miatt. A Valencia 2-1-es legyőzésével hangoltak Cristiano Ronaldóék a keddi összecsapásra.

Sérültekből a Las Palmast idegenben 5-0-ra kiütő Atléticónál sincs hiány, Juanfran fontos játékosa a védelemnek, Giménez és Fernandez sem játszhat, Savic el van tiltva, és Vrsaljko játéka is kérdéses.

Egy picit mindig félek a meccsek előtt. Elzárkózom minden elől, de azt hiszem, normális a feszültség egy-egy összecsapás előtt. Nagy az emberen a felelősség és ez egyre csak nő. Minden csapat ellen ezt érzem, függetlenül mérkőzéstől vagy ellenféltől. Biztosan, nekünk fognak esni az elején, már a kezdő sípszó után meg akarnak majd minket sebezni. Erősnek és higgadtnak kell maradnunk. Nem lesz egyszerű, de már az odavágón előnybe akarunk kerülni

– mondta Diego Simeone a hétfői sajtótájékoztatóján.

A két csapat eddig minden sorozatot figyelembe véve 215-ször csapott össze, 109 Real-győzelem mellett 52 döntetlen és 54 Atlético-siker született. A BL/BEK-re lebontva 4-2-1 a mérleg, az Atlético Madrid 1959. május 7-én tudott nyerni egyedül.

Bajnokok Ligája-elődöntő, 1. mérkőzés

Real Madrid – Atlético Madrid – Santiago Bernabéu Stadion,  20.45. Játékvezető: Martin Atkinson (angol).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik