Foci

Münchenben nyert a Real, Zidane mégsem olyan boldog

Bayern München – Real Madrid 1-2 (1-0)

Kedvező helyzetből várja a visszavágót a címvédő Real Madrid, a spanyolok Cristiano Ronaldo százados duplájával 2-1-re nyertek Münchenben szerda este. Zinedine Zidane a összességében elégedetten értékelte az összecsapást:

Münchenben mindig nehéz nyerni, szenvedtünk is az első félidőben. A másodikban már többször szereztünk labdát, jobbak is voltunk. Tíz ember ellen pedig már könnyebb volt a dolgunk. A büntető szerintem jogtalan volt, de végül kimaradt, szóval nem kerültünk 2-0-s hátrányba. Amiért kicsit csalódottak vagyunk, hogy a végén több gólt is lőhettünk volna, de olyan kapussal találtuk szembe magunkat, aki egy valóságos fal

– mondta a beIN Sportnak Zinedine Zidane.

Ahhoz képest, hogy a Bayern München az első félidőben akár 2-0-ra is elléphetett volna, a végén még annak kell örülni, hogy csak 2-1-re kaptak ki. Manuel Neuer tartotta életben a bajorokat.

Még nem haltunk meg. A Real Madrid esélyei jobbak, de még versenyben vagyunk. És mindent bele is fogunk adni

– mondta Carlo Ancelotti, aki 2014-ben épp a Real Madriddal nyerte meg a Bajnokok Ligáját.

Atlético Madrid – Leicester City 1-0 (1-0)

Fotó: Europress/AFP/Gerard Julien

A másik esti mérkőzésen az Atlético Madrid hazai pályán került 1-0-s előnybe az angol bajnok Leicester Cityvel szemben. Antoine Griezmann döntötte el az odavágót tizenegyesből. Róla áradozott Diego Simeone is.

Griezmann mesés játékos. Gyakorlatilag nem tudni róla, hol is játszik. Igazi előkészítőként adja a passzokat, de mint egy klasszikus kilences, úgy fejezi be az akciókat. Tudja, hogy itt a szezon fináléja, mennyire fontos, hogy most játsszon igazán jól. Felvállalta a felelősséget, hogy neki kell húznia a csapatot.

Ez az 1-0 egyébként az az eredmény, ami után mindkét vezetőedző elégedett tudott lenni. Craig Shakespeare is, akivel egyébként második vereségét könyvelte el a Leicester:

A Bajnokok Ligájában akarunk maradni. Nem olyan könnyű helyzetünk, hátrányban vagyunk a világ egyik legjobb csapata ellen, de tudjuk, mi a dolgunk a visszavágón és hazai pályán mindig jók vagyunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik