Foci

Nem fogja kirúgni a Fradi Thomas Dollt

A Ferencváros labdarúgócsapata minden csütörtökön sajtótájékoztatót tart, ahol a klub körüli dolgokról beszélnek. Ezúttal annyi minden történt, hogy Kubatov Gábor klubelnök és Orosz Pál vezérigazgató állt az újságírók elé.

A legfontosabb bejelentés az volt, hogy nem lesz nagy bejelentés, azaz Thomas Doll vezetőedző marad a helyén.

A címvédő Fradi döcög a bajnokságban, szerdán Pakson kaptak ki, így csak a negyedik helyen állnak az NB I-ben. Közben a Magyar Kupában elődöntősök, a harmadosztályú Budafok ellen juthatnak be a fináléba.

Amikor jól ment a csapatnak, mindenki szerette Thomas Dollt, a kezét szorongatták, szelfiztek vele. Most azt várják, hogy küldjük el. Ha elengednénk a kezét, mit gondolna a következő edző? Azt hogy őt is kivégezzünk majd?

– idézi Kubatovot a csakfoci.hu.

A klubelnök arról beszélt, hogy megeshet, nem lesznek bajnokok, de Doll akkor is a klub negyedik legsikeresebb vezetőedzője. A közös munka eredményeként pedig 2,5 milliárd forintos bevétele volt a klubnak a játékoseladásokból. A bajnoki bukdácsolás után most már egyértelmű cél az, hogy a Fradi történetében először zsinórban harmadszor is megnyerjék a kupát.

Vannak problémák a csapatnál, most erre keresik a megoldást. Ami biztos, hogy lesznek távozó játékosok a nyáron. Az igazolásokról annyit mondott, csatárt nehéz igazolni, de Magyarországra csábítani valakit nem feltétlen pénzkérdés, sokszor csak „beragadt” labdarúgók érkeznek, példaként Amadou Moutarit említette. Nagy Ádám elengedéséről pedig azt mondta, hogy egy ilyen kaliberű játékosnak az NB I nem a végállomás, természetes, hogy eligazol.

Ami a szurkolókat illeti, Kubatov Gábor szerint, ha jók lennének az eredmények, többen lennének a meccseken, de most ezek elmaradnak. A szurkolói csoportokkal egyezségre kellene jutniuk, de ez szerinte még 1-2 év. Volt is már beszélgetés, hogy ezen mi volt, arról nem mondott semmit, mert abban egyeztek meg, hogy nem adnak ki róla infókat. De abban bízik, hogy lesz majd megoldás.

Az utóbbi időben a Fradi és az MLSZ több kérdésben is összekülönbözött. Először bírókérdésben (Thomas Dollt keményen meg is büntették), majd legutóbb talán minden idők legfurább büntetését kapta a szövetségtől a klub a parkolója miatt.

Csányi úr a legjobb MLSZ-elnök. Benne van a lelke, fektet bele munkát. Elviselem, ha kritizál minket, vagy akár engem is

– mondta Kubatov, hozzátéve, hogy rossz apparátus van alatta.

Gera Zoltán jelezte, hogy még egy évet maradna, a klub is nyitott erre. Játékos-pályafutása után is szívesen dolgoznának vele.

Lipcsei Péterrel van egy megállapodása a klubelnöknek: amíg Kubatov van a Fradi élén, addig Lipcsei a klub kötelékébe tartozik. Lehet, hogy a Soroksárral lesz NB I-es edző, de akkor sem engedik el a kezét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik