Foci

BBC-ben bízik Zinédeine Zidane

Bayern München – Real Madrid

A párharc egyik legpikánsabb eleme a jelenleg a Bayern München kispadján ülő vezetőedző, Carlo Ancelotti személye lesz. Az olasz előző munkahelyén két évig irányította a madridiakat, és az áhított tizedik BL-serlegét pont vele nyerte meg a Királyi Gárda. Ráadásul a 2013-14-es BL-szezonban kivívott győzelemhez az út az elődöntőben pont a Bayern Münchennen keresztül vezetett – emlékezetes módon 5-0-os kiütésével győzték le a németeket.

Elég sok Real Madrid meccset láttam, és sokat tudok a támadóikról. Szerintem jó úton vannak, hogy megnyerjék a spanyol bajnokságot, a BBC pedig nagyon jól teljesít. Azonban azt hiszem, ez a jelenlegi Real gyengébb az enyémnél

szerénykedett Ancelotti a sajtótájékoztatón.

Az olasz tréner kiválóan ismeri a Real támadóhármasát, hiszen ő is a „BBC”-vel rohamozta anno az ellenfél kapuját, ráadásul a jelenleg Zinédine Zidane által is használt 4-3-3-as játékrendszert is ő kezdte újra meghonosítani a csapatnál.

Hogy ne legyen ennyire egyszerű a Bayern dolga, arról a francia edző próbál meg  gondoskodni, aki remekül vitte tovább elődje örökségét, azóta pedig már ő is felültette Európa trónjára a Real Madridot.

Ettől még tény, a kedden a Barcelonát kiütő Juventus (3-0) mellett talán a Bayern München jelenleg a legjobb formában lévő európai topklub.

A BL-nyolcaddöntőben az Arsenal brutális kiütése már jelezte, hogy a müncheniek kiválóan időzítették a tavaszi formájuk, ennek pedig Szalaiékon kívül azóta is a legtöbb csapat áldozatául esett.

A Bayernnek egyedül a sok sérült okozhat gondot, hiszen a kapuban Manuel Neuer, a védősorban Matts Hummels, a középpályán Thomas Müller, a támadósorban pedig Robert Lewandowski játéka is kérdéses. Ennyi kulcsember pótlását pedig még hosszú kispaddal is nehéz megoldani. Spanyol oldalon csak a védelemben lehet probléma Varane és Pepe kiesése miatt, amúgy várhatóan mindenki bevethető lesz, a rettegett Bale-Benzema-Ronaldo hármas is. Bennük bízhat leginkább Zidane.

Azt kell mondanom, hogy van három olyan személyiségű és képességű játékosom, akik nem fognak megijedni a Bayern Münchentől. Remélem, hogy közülük Bale képes lesz úgy játszani, ahogy három évvel ezelőtt, hiszen közel van a topformájához

emelte ki Zidane a Bale, Benzema, Ronaldo hármas kulcsfontosságát.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Atlético Madrid – Leicester City

Alighanem a fogadóirodák szerint is a legegyértelműbb párharc az Atleti és a Leicester találkozása, hiszen az angol kiscsapat már így is hatalmas tettet hajtott végre azzal, hogy története során először bejutott a bajnokok ligájába, majd eljutott a legjobb nyolc közé.

Craig Shakespeare irányításával hat sorozatban megnyert találkozó után kapott ki hétvégén a csapat az Evertontól, az viszont tényleg az abszolút futballcsoda lenne, ha partiban tudnának lenni az egyre jobb formába kerülő Simeone-csapattal is.

Diego Simeone együttese sorozatban négy győzelemmel sikeresen visszavette a La Liga harmadik helyét a Sevillától, azt pedig ők is tudják, hogy ezzel a sorsolással hatalmas lehetőséget kaptak arra, hogy ismét a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata között legyenek.

A két csapat legeredményesebb támadói Antoine Griezmann, illetve Riyad Mahrez (4-4 gól), míg a spanyolok védelmüknek hála még veretlenek az idei sorozatban, a Leicester viszont már a Porto és Sevilla ellen is kikapott egyszer.

Borussia Dortmund – Monaco

A keddi robbantás miatt a találkozó ma kerül 18:45-kor megrendezésre, a mérkőzéssel korábbi előzetesünkben foglalkoztunk.

BAJNOKOK LIGÁJA, negyeddöntő, 1. mérkőzések, szerdai program:

18.45: Borussia Dortmund–Monaco (Tv: Sport1)
20.45: Bayern München–Real Madrid (Tv: M4 Sport)
20.45: Atlético Madrid–Leicester City (Tv: Sport1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik