Foci

Hidegrázós Nélküled és drámai DAC-siker a Slovan ellen

A DAC hosszabbításban esett góllal 1-0-ra legyőzte a vendég Slovan Bratislavát a szlovák labdarúgó-bajnokság szombati rangadóján.

A dunaszerdahelyi csapat egy bal oldali beadást követően Pavol Safranko csúsztatott fejesével szerezte a győztes találatot a 92. percben. A labda a bal kapufáról pattant a hálóba. Sikerével a DAC megszakította a második helyen álló pozsonyiak hét mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatát. A hetedik DAC immár tíz forduló óta nem kapott ki. Nagy riválisát két év elteltével múlta felül, míg hazai pályán közel hat esztendeje nem tudott nyerni ellene.

A hazaiaknál Vida Krisztofert a 91. percben cserélte le László Csaba vezetőedző, aki sérülés miatt nem számíthatott Mervó Bencére. A vendégeknél Priskin Tamás végigjátszotta a meccset.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

A két csapat ötvenedik alkalommal találkozott egymással, és először a dunaszerdahelyiek felújított stadionjában, amelybe több mint hétezren látogattak ki. A nagyszerű hangulat ellenére a mérkőzés nem múlt el rendbontás nélkül, a vendégdrukkerek folyamatosan petárdáztak, majd székeket téptek fel az első félidőben és azzal dobálóztak, ezért a rendőrök kiterelték a néhány száz szlovák szurkolót a szektorból. A hazai fanatikusok Szlovákiát és Trianont szidalmazták.

A találkozót megelőzően a hazai szurkolók szokás szerint elénekelték az Ismerős Arcok együttes Nélküled című számát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik