Foci

Háromszor is kosarat kapott a magyar csapat Dárdai fiától

Ifjabb Dárdai Pál először ülhetett le a Hertha kispadjára a Borussia Mönchengladbach elleni bajnokin.

A berliniek Bénes László gólja révén 1-0-ra kikaptak azon a meccsen, Dárdai Pál nem adott lehetőséget a fiának. A Kickernek így nyilatkozott ezzel kapcsolatban a 41 éves vezetőedző:

Akár be is rakhattam volna a végére, de neki többet kell letennie az asztalra, mint másoknak. Lehet, hogy azért ez a sorsa, mert én vagyok az édesapja, de erősödnie kell még.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a hamarosan 18 éves futballista a magyar, vagy a német válogatottat választja-e, ebben az ügyben ifjabb Michalecz István, korábbi szövetségi edző nyilatkozott a Blikknek.
Először még 2013-ban merült fel Palkó neve a későbbi U15-ös válogatottban számításba vehető fia­talok kiválasztásakor, a következő évben pedig háromszor is meghívtuk. 2014-ben sorrendben a szerbek ellen, majd egy nyári lettországi tornán, illetve egy szeptemberi oroszok elleni mérkőzésen szerepeltettük volna. Dárdai Pál először azzal hívott fel, hogy nem szeretné, ha fia kimaradna az iskolából, s a fejlődését is jobban szolgálja, ha Berlinben edz. Nyáron pedig a Hertha U15-ös együttesének elfoglaltsága miatt nem jöhetett velünk Palkó Lettországba. Az őszi, oroszok elleni, már U16-os meccsen aztán a kollégám is hasonlóan kosarat kapott a meghívóra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik