Foci

Balhé a kupameccs után: Diarra bevert egyet a Vasas-játékosnak

Szerda este a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőinek utolsó visszavágóján az Újpest ugyan 1-0-ra legyőzte a Vasast, de mivel az első meccsen hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett, így végül idegenben szerzett több góllal, 2-2-es összesítéssel az angyalföldiek jutottak az elődöntőbe.

Hogy Souleymane Diarra a kiesést viselte nehezen, vagy szokás szerint túlzottan feszült állapotba került a mérkőzés alatt, netán csak túl sokat kapott a meccs alatt, és ezt nehezményezte, nem tudni, de információnk szerint az öltözőfolyosó felé tartva a játékoskijárónál előbb összeszólalkozott a Vasas egyik játékosával, Felix Burmeisterrel, majd nyomatékul lenyomott neki egy hatalmas maflást. Mivel az esetnek több szemtanúja is volt, egészen biztos, hogy lesz folytatás. Hamarjában meg is kérdeztük az érdekelteket.

Hivatalos információt a klub részéről nem tudok adni, mert jómagam nem láttam az esetet

– tájékoztatta Méhes Tamás, az Újpest kommunikációs munkatársa a 24.hu-t. Honlapunk megkérdezte az MLSZ kommunikációs osztályát is, hogy van-e, lesz-e ügy, és azt a választ kaptuk, hogy igen, a cikk írásakor éppen ezt az ütést tárgyalta az FB.

Diarrát az újpestiek Videoton elleni bajnokiján pont azért állította ki Solymosi játékvezető, mert annyira bepörgött az őt ért amúgy valós sérelmen, hogy nem bírt uralkodni magán, és percekig óbégatott a játékvezetőnek. Így visszaesőként súlyos büntetést kaphat.

A mérkőzés utáni, öltözőfolyosón elkövetett vétséget az FB ráadásul nem csak a Magyar Kupa meccsekre, hanem pár hónapra minden mérkőzésre szóló eltiltással jutalmazhatja majd. Márpedig a bajnokságból már csak két hónap van hátra, így simán lehet, Souleymane Diarra idén már nem játszik lila-fehérben.

Azon sem csodálkoznánk, ha soha többet, mert nyáron, az első adandó alkalommal eladná a tulajdonos.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó, végeredmények:

Sopron (II.) – Budafok (III.) 0-2 (0-2)
G: Kovács 7., Csizmadia 44.
Továbbjutott a Budafok 3-2-es összesítéssel. 

Szolnok (II.) – Mezőkövesd 3-4 (1-1)
G: Hajba 5., Pantovic 47., Berdó 74., illetve Diallo 26., Baracskai 72., Strestik 77.
Továbbjutott a Mezőkövesd 7-4-es összesítessel. 

Vasas – Újpest (0-1)
G: Andrics 45+1.
Továbbjutott a Vasas 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal. 

Kedden:

Diósgyőri VTK-Ferencváros 0-0
Továbbjutott: a Ferencváros 2-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik