Foci

Itt egy tökös magyar, aki megkérdőjelezte Dzsudzsák játékát

Esterházy Márton amondó, a válogatottban a csapatkapitányi szalagot hordó szélső csak akkor játsszon, ha olyan formában van.

Nem gondolnám, hogy például Dzsudzsáknak minden mérkőzésen játszania kell, habár nagyon jó játékos, de ha nem játszik jól, akkor ne azért játsszon, mert 76-szoros válogatott (87-szeres – a szerk.)és ő a Dzsudzsák Balázs. Robbent és Ribéryt is ki lehet hagyni a Bayern Münchenből. Nem vagyok benne biztos, hogy mindig vele kell kezdeni, függetlenül attól, hogy imádom, de bátran lehetőséget kell adni másoknak is

– jelentette ki a 29 válogatottsága alatt 11 gólt lövő Esterházy Márton, miközben a a DigiSport Reggeli Start című adásában a Portugália-Magyarország (3-0) vb-selejtezőt elemezte.

A magyar válogatottban a 80-as években szereplő csatár úgy értékelt, hogy nem lehet elvárás, hogy a regnáló Európa-bajnok és Svájc ellen ebből a csoportból simán ki kell jutni a világbajnokságra.

Esterházy úgy látja, az Európa-bajnokságon lényegét tekintve esélytelenül, teher nélkül játszottunk, ahol minden megszerzett pont ajándék és siker volt. Ezzel szemben a mostani világbajnoki selejtező sorozatban a továbbjutás érdekében kötelezően győzni kellett volna Feröer és Svájc ellen, ehhez pedig más kvalitású játékosok és más felállás kellett volna.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Nem akarok senkit kritizálni, de ha egy válogatottban Guzmics Richárd meg Fiola Attila hiányzik és ezen siránkozunk… Mindig az adott csapatból kell építkezni. Szerintem Storck jó alanyokat választott, de most nem technikai, hanem taktikai hibára késztettek minket a portugálok

– elemezte Esterházy a válogatott lehetőségeit, aki azt is elmondta, bár a kapitány jó kézzel nyúl a játékosokhoz, de nincs könnyű helyzetben akkor, amikor immár évek óta tendencia, komoly bajnokság, komoly csapatában egyetlen magyar játékos sem tud gyökeret ereszteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik