Foci

Az U19-nek nem sikerült a bravúr, lemaradt a csapat az Eb-ről

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott a házigazda csehek elleni vereséggel kezdte az Európa-bajnoki selejtezősorozat elitkörét, utána pedig legyőzte a csapat Ausztriát, így hétfőn a továbbjutás reményében lépett pályára. Ehhez az kellett, hogy nyerjen az együttes Skócia ellen, miközben az osztrákok elverjék Csehországot – merthogy csak a csoportgyőztes jut ki az Eb-re.

Az első fél órában egy-egy nagy helyzete volt mindkét csapatnak, majd a 35. percben vezetést szerzett a magyar válogatott: egy védelmi megingást Bíró büntetett góllal, közelről lőtte ki laposan az alsó sarkot.

A második félidő első igazán nagy helyzete is a Michael Boris vezette magyar válogatotté volt, de nagyot védett a skót kapus. Kleisz szabálytalansága után büntetőhöz jutott Skócia, Johnston pedig magabiztosan be is vágta. A folytatásban előbb tőlünk Hinora, majd a skótoktól Johnston kapott piros lapot. Utóbbit büntető követte, Szabó Bence be is lőtte.

A mieink 2-1-re nyertek (volt még egy skót kiállítás), de ez végül kevésnek bizonyult, ugyanis közben a csehek 3-0-ra legyőzték Ausztriát, és hibátlan mérleggel jutottak ki a kontinenstornára. A mieinknek meg kellett elégedniük a csoport második helyével.

Ahogy arról szombaton beszámoltunk, az U17-es válogatott egy utolsó utáni pillanatban szerzett góllal jutott ki az Európa-bajnokságra. A hazai elitkör hőse Szoboszlai Dominik volt, akiről ITT olvashat bővebben. (Fotó: mlsz.hu)

Eredmény – U19-es Eb-selejtező elitkör, 3. forduló

Skócia – Magyarország 1-2 (0-1)

Gólszerzők: Johnston, ill. Bíró, Szabó

Magyarország: Demjén Patrik – Hinora Kristóf, Tóth Bence, Szalai Attila, Gergényi Bence – Csernik Kornél (Tömösvári Bálint, 72.), Kleisz Márk, Szabó Bence, Takács Ronald (Bíró Ákos, 44.) – Bíró Bence, Szabó Levente (Vogyicska Bálint, 59.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik