Foci

A románok már most temetik a világbajnoki részvételt

Vasárnap a román labdarúgó-válogatott Kolozsváron fogadta Dániát, a két csapat egy felejthető 0-0-át produkált. A vb-selejtezőben öt forduló alatt csak egyszer nyert Románia, van három döntetlenjük és egy vereségük, az a lengyelektől volt hazai pályán, 3-0-ra kaptak ki.

A ProSport újságírói sosem szokták kímélni az aktuális szövetségi kapitányt, Matei Udrea sem tette legutóbbi cikkében. Azt írta, az első félidőben még csak-csak volt valami elképzelés a játékban, a másodikban azonban semmi.

És ez szerinte jellemző Christoph Daum teljes munkásságára, fél év alatt sem derült ki, mit akar játszatni a csapatával.

Bár a románok a negyedikek a csoportjukban, csak egy pontra vannak elmaradva a második helyen álló Montenegrótól. A cikkíró optimista fejtegetése szerint még megcsíphetik vb-pótselejtezőt érő pozíciót, ha úgy alakulnak az eredmények. De gyorsan hozzá is teszi: nem fogják, méghozzá Daum miatt. Szerinte a német szakember még mindig nem találta ki, mivel lehetne sikeres a csapat.

És úgy vélekedik, hogy a szövetség sem fogja meneszteni, aminek az oka természetesen a pénz. 3 millió euróba kerülne a román szövetségnek, ha kirúgnák Daumot, aki havonta 60 ezer eurót keres.

A román labdarúgó-válogatott 1998-ban volt ott legutóbb a világbajnokságon. Az Eb-re többször eljutnak, ott voltak a 2016-oson is, de tök utolsók lettek a csoportjukban, Anghel Iordanescut ki is rúgták, hogy Daum vegye át az irányítást.

Ő egyébként az első külföldi kapitány a román válogatott élén. A kinevezését számos kritika érte, mint ahogy minden meccs után előveszik a csapat játéka miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik