Foci

Kulcsemberek hagyják ki mindkét oldalon a német-angol rangadót

Mesut Özil, Julian Draxler és Mario Gomez sem játszhat a német labdarúgó-válogatottban szerdán, amikor a világbajnok csapat az angolokat fogadja barátságos mérkőzésen. Joachim Löw szövetségi kapitány kedden azt mondta, a trió tagjai kisebb sérüléssel bajlódnak, és szeretné, ha a vasárnapi, Azerbajdzsán elleni idegenbeli világbajnoki selejtezőre felépülnének.

Az már korábban kiderült, hogy a szintén sérült kapus, Manuel Neuer nem játszhat a két meccsen, a helyére Kevin Trappot hívta be Löw.

Az angoloknál is sorra dőlnek ki a játékosok közben: Michail Antonio után Phil Jones sem játszhat. Az angol szövetség (FA) keddi közleménye szerint Jones a nemzeti csapat edzésén szenvedett sérülést, amely miatt nem utazik el a keret többi tagjával Dortmundba, hanem visszatér klubjához, a Manchester Unitedhez. Gareth Southgate szövetségi kapitány egyelőre nem hívott be új játékost a védő helyére, ám mérlegeli ennek a lehetőségét, mivel Jones mellett a hátsó sorból – eltiltás miatt – Gary Cahillre sem számíthat.

A németek Dortmundban fogadják az angolokat, a házigazdák csapatkapitánya a válogatottól a 130. mérkőzésével búcsúzó Lukas Podolski lesz.

Fotó: Getty Images/NurPhoto/Emmanuele Contini

Ajánlott videó

Olvasói sztorik