Foci

Aggasztó, hogy mindig a Bayern München nyer

A német labdarúgóliga vezetője aggódik, hogy a bajnokság elveszíti vonzerejét, ha minden évben a Bayern München végez az élen.

Világos, hogy nem hibáztathatjuk ezért a Münchent, de ha a következő években is a Bayern győz, annak nem lesz pozitív hatása a versengés hitelességére

– vélekedett Christian Seifert, a bajnokságot szervező liga elöljárója a Kickernek nyilatkozva.

Kilenc fordulóval a mostani sorozat vége előtt a bajor csapat előnye 13 pont üldözőjével, a Lipcsével szemben, így nagyon úgy fest, hogy a müncheni együttes lesz – sorozatban ötödször – a bajnok.

„Angliában öt, Olaszországban három, Spanyolországban két csapat vág neki a menetelésnek a bajnokság megnyerésének szándékával. Németországban van 17 együttes, amely egyetért abban, hogy nincs esély megelőzni a Bayern Münchent. Ennek a helyzetnek változnia kell!”

A liga vezetőjének aggodalma ellenére egyelőre a német Bundesliga látogatottsága a legmagasabb, a stadionok több mint 90 százalékban megtelnek.

“Emelkedést tapasztaltunk a televíziós nézettségben és a szponzori aktivitásban is” – utalt arra Seifert, hogy az érdeklődés általa vizionált visszaesése még nem mai probléma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik