Foci

A magyar kapus szerint nem kell mindig szidni a focit, ő sem anyázik a színházban

Kemenes Szabolcs a téli átigazolási szezon utolsó napján hagyta ott a Paks focicsapatát, azóta nem szerződött sehova, fél évet biztosan kihagy. De azt sem tartja kizártnak, hogy bár még csak 30 éves, de visszavonul.

Akár az is benne van, hogy befejezem a játékos pályafutásomat. Persze, most még nem erre készülök, de ha nem lesz megfelelő ajánlatom, akkor nem fogok erőlködni

– nyilatkozta a csakfoci.hu-nak Kemenes, aki ebben a szezonban 16 NB I-es mérkőzésen védett a paksiaknál, de aztán összeveszett Csertői Aurél vezetőedzővel, így távoznia kellett.

Ha esetleg nem kap megfelelő ajánlatot, akkor edzői pályára lépne. Azt mondta, ahhoz, hogy az NB I-be kerüljön, ahhoz legalább tíz év tanulás kell, de szívesen dolgozna 18-19 éves csapattal, ahol a játékosok egy ugrásra vannak attól, hogy bekerüljenek a felnőttek közé.

Kemenest az nem zavarja, hogy sokak szerint a magyar fiatalokat nem tartják elég alázatosnak, szerinte az edzői szakmai szépsége, hogy rávegye őket a kemény munkára. Az itthoni közeggel ugyanakkor van problémája, szerinte divat mindenkit leszólni meg kicikizni. A jót ugyanakkor kevesen veszik észre vagy emelik ki.

A párja mindig azt mondja, senkit nem lehet jóvá szidni, ő ezzel maximálisan egyetért. Sok szurkoló azonban szerinte nem érti ezt.

Van egy réteg, amelyiknek semmi sem jó. Azt gondolják, ha megveszik az ezerforintos jegyüket, azt csinálhatnak, amit akarnak. Én például szeretek színházba járni, legutóbb az első sorban ültem, de nem nyerte el a tetszésemet a darab, ennek ellenére nem kezdtem el „kurva anyázni” a színészeket, sőt a moziban sem szoktam levizelni a vásznat, ha nem jön be a film. Ez kultúra kérdése. Negatív gondolatokkal és hozzáállással nem lehet pozitív életet élni

– mondta Kemenes a magyarországi szurkolói kultúráról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik