Foci

Edzőbuktatás volt vagy sem, a Leicesternél eddig bejött Ranieri elküldése

Nem lehet elégszer hangsúlyozni mekkora csoda volt a Leicester City bajnoki címe az angol labdarúgó-bajnokságban. Már sokan, sokszor leírták, de azért rögzítsük: a fogadóirodák kisebb esélyt láttak a Leicester aranyérmére az előző szezon előtt, mint arra, hogy Elvis még él.

A mostani idényben csak szenvedett a csapat: a bajnokságban a kiesőzónáig csúszott, kiesett a Ligakupából, az FA-kupából pedig a harmadosztályú Millwall ejtette ki. Kivétel a Bajnokok Ligája, ahol bejutott a nyolcaddöntőbe a City, igaz, az első meccsen kikapott idegenben a Sevillától 2-1-re.

Ekkor döntött úgy a vezetőség, hogy menesztik a csodatevő edzőt, Claudio Ranierit.

Sportszerető szemmel nézve nehéz volt megemészteni egy ilyen lépést, még ha összességében racionális is volt. Mégiscsak fél év telt el azóta, hogy a Leicestert és Ranierit ünnepelte az egész világ. Voltak is olyan pletykák, hogy edzőbuktatás történt, a szurkolók elsősorban Riyad Mahrezt pécézték ki maguknak.

Bármi is áll a háttérben, egyelőre bejön a váltás a Leiecsternek, pont akkor állt meg a csapat a lejtőn, amikor még nem késő. Craig Shakespeare másodedző vette át Ranieri helyét, rögtön leverték a Liverpoolt olyan játékkal, amilyet addig nem nagyon nyújtott a szezonban a City. Legyőzték aztán a Hull Cityt is a bajnokságban, kedden pedig 2-0-ra verték otthon a Sevillát a Bajnokok Ligájában, így hátrányból is kiharcolták a továbbjutást a nyolc közé.

A vezetőség nem is habozott, még a múlt héten véglegesítették a posztján az egyébként beugró Shakespeare-t. Ki tudja, lehet vele tesz a legközelebb csodát a Leicester. (Fotó: Getty Images/Leicester City/Plumb Images)

Albrighton biztosította be a továbbjutást:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik