Foci

Storck bátor játékot vár Cristiano Ronaldóék ellen

Bátor játékot vár március 25-én Portugáliában, az Európa-bajnok elleni világbajnoki selejtezőn Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Természetesen vannak elképzeléseim, de tanulmányozzuk még a korábbi mérkőzéseinket, és ha kell, akkor változtatunk. Ugyanakkor bátor játékot várok, és bízom benne, hogy minden tudásunkat fel tudjuk használni, amelyet az elmúlt másfél évben együtt megszereztünk

– mondta a tréner hétfőn a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatón.

A 27 tagú keret Magyarországon futballozó játékosai hétfőn kezdték a közös munkát Telkiben, az idegenlégiósok egy héttel később csatlakoznak, addig a legjobb fiatalok (U17, U19, U20) segítik a felkészülést.

A múlt héten állampolgári esküt tett Vinícius Paulo hangsúlyozta, tisztában van vele, hogy újoncként neki sokkal többet kell dolgoznia, mint másoknak, de “szupermotiváltnak” érzi magát.

Nagyon különleges hét van mögöttem, megkaptam a magyar állampolgárságot, ezt a hétvégén pedig egy góllal sikerült megkoronáznom. Óriási dolog és hatalmas megtiszteltetés, ha egy ország befogad, és szeretné, hogy válogatott legyél

– nyilatkozta a brazil születésű belső védő, aki szerint nem számít, hogy első meccsén akár a négyszeres aranylabdás Cristiano Ronaldóval is szembekerülhet majd.

Szintén újoncként van a keretben Eppel Márton, aki már kilenc gólt szerzett az NB I mostani idényében.

Sajnos legutóbb egy sérülés miatt nem tudtam itt lenni, de bízom benne, hogy ezúttal megragadom a lehetőséget, és ha a szűkítésnél bennmaradok, akkor egy rendkívül komoly csapat ellen debütálhatnék

– nyilatkozta a Honvéd támadója.

A magyarok négy forduló után hét ponttal a harmadik helyen állnak a százszázalékos svájciak és a kilenc ponttal második portugálok mögött. Ha Storck csapata győz az Európa-bajnok otthonában, akkor előlép a pótselejtezőt érő második helyre, vereség esetén viszont már ötpontos hátrányba kerül.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik