Foci

NB1: Két forduló után két edző alatt indult meg a kispad

A tulajdonosok egész télen várták a csodát, de Debrecenben és Diósgyőrben csak nem akar megérkezni.

Elég halovány rajtot vett a DVSC és a Diósgyőr tavasszal. Mindkét kelet-magyarországi csapat 21 pontot szerzett eddig az NB1 2016/17-es idényében, a DVTK csak több győzelmének köszönhetően előzi meg a Lokit.

DVSC

A 2000-es évek rekordbajnokának keretét Leonel Pontes edző erősen átalakította a télen, de ez nem párosult eddig eredményességgel. A tavaszi két fordulóban egyetlen pontot szereztek, de gólt még nem lőttek (DVSC-Ferencváros 0-0, Honvéd-DVSC 1-0) tanítványai.

A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy Szima Gábor tulajdonosnak erősen fogytán a türelme és lényegét tekintve ultimátumot adott a csapatát kieső helyre vezénylő portugál edzőnek; ha csapatával nem szerez hatból ha pontot a soros két fordulóban, akkor bizony szerződést bont vele. A sportlap úgy tudja, hogy a DVSC-vel BL-főtáblára (2009) és EL-csoportkörbe (2010) jutó Herczeg András veheti át a kispadot, ha egyetlen pont is hibádzik a hatból.

Herczeg tavaly, Kondás Elemér menesztése után két meccs erejéig már újra leült a kispadra és mindkét találkozót megnyerte, ennek ellenére a tulajdonos a portugál edzői stáb mellett döntött. Most Szima állítólag azért vacillál, mert 200 millió forintnyi végkielégítést kellene fizetnie a Pontesnek és kollégáinak.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Diósgyőr

Érdekes, hogy Pontes mesternek hétvégén pont azt a Diósgyőrt kellene legyőznie – utána meg a Paksot -, ahol szintén inog a kispad, mégpedig Horváth Ferenc alatt.

A Ferencváros és a magyar válogatott korábbi remek csatárának kiválóan jellemzi edzői pályafutását, hogy amióta befejezte aktív labdarúgó karrierjét (2010) és edzőnek állt, éppen nyolcadik kispadot koptatja.

A hat év alatt nyolc klub azt mutatja, Horváth Ferencnek ugyan hatalmas a hátszele, de az NB1 elvárásainak nem biztos, hogy elegendő a szakmai tudása.

A 43 éves szakembernek ilyen, vagy olyan okok miatt, de eddig sehol sem volt maradása sokáig. Komoly eredményt eddig talán csak a Videotonnal hét hónap alatt megszerzett erősen izzadságszagú második helyével tudott felmutatni, de beszédes, ott sem marasztalták.

A Diósgyőr idén tavasszal még nem szerzett pontot, ellenben hat gólt is kapott két meccsen. A boon.hu értesülései szerint a klubnál ezért megelégelték a kilátástalannak tűnő buzgalmat, és hazai, illetve külföldi vonalon is elkezdték keresni az esetleges utódot.


Ön szerint mivel, kivel van gond Debrecenben és Diósgyőrben?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik