Foci

Thomas Doll inkább nem is gondol arra, hogy nem győzik le a Videotont

A bajnoki cím szempontjából is fontos lesz a két legtehetősebb magyar focicsapat, a Ferencváros és a Videoton szombati rangadója, amely az OTP Bank liga 21. fordulójának zárómérkőzése lesz. A címvédő FTC jelenleg hat ponttal van lemaradva a székesfehérváriaktól, vagyis győzelem esetén felzárkózhat, vereséggel viszont jelentős hátrányba kerülne.

Henning Berg, a Videoton vezetőedzője arról beszélt a találkozó előtt, hogy a Fradi nem véletlenül lett bajnok tavaly, és ahhoz képest még tudott erősíteni a csapat. Az őszi 1-1-es döntetlen után most is szoros meccsre számít.

Az biztos, hogy a legjobb szintünkön kell teljesítenünk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el.

Jó formában várjuk a meccset, mindent megteszünk majd a pályán a győzelemért. Úgy érzem, hogy folyamatosan fejlődik a csapat, jó teszt lesz számunkra a címvédő otthonában játszani, fontos, hogy jól kezeljük az ilyen szituációkat” – mondta a vidi.hu-nak Berg.

A fehérváriak legutóbb 2013 nyarán nyertek bajnoki mérkőzést a zöld-fehérek otthonában, a Groupama Arénában azonban még egyszer sem győztek, ezzel kapcsolatban Berg azt mondta: ez csak történelem, nem foglalkoznak vele.

Thomas Doll a fradi.hu-nak nyilatkozva beszélt arról, hogy az utóbbi szezonokban mindig jó meccseket játszottak a Videoton ellen, szerinte ez most is így lesz. Tudják, hogy az ellenfél jó erőkből áll és rengeteg gólt lő, de ők elsősorban majd magukra fognak koncentrálni.

„A csapaton belül minden egyes játékos tudja, hogy most kezdődik a hajrá. Csak számolni kell, tizenhárom forduló van, ha jól szerepelünk szombaton, akkor jelentősen megközelíthetjük a Vidit a tabellán.

A másik lehetőséget most nem akarom végigvenni…

Az elmúlt időszakban bebizonyítottuk, hogy tudunk döntőket játszani. Jó a hangulat a csapat körül, intenzív meccsre számítok, alighanem a napi forma lesz a döntő. A Videoton nem hat ponttal jobb, mint mi, de a tabella nem hazudik.”

Az újpesti stadion gyepszőnyegének állapota miatt az előző fordulóból március 16-ra kellett halasztani a Vasas-Haladás találkozót, a szombati Vasas-Gyirmót mérkőzés megrendezésének viszont már nincs akadálya.

A második helyezett Budapest Honvéd a kiesőzónában található Debrecent fogadja. A DVSC legutóbb 2014 októberében, idegenben pedig még régebben, 2013 novemberében tudta legyőzni a kispestieket. A tabellán utolsó előtti MTK “kiesési rangadót” játszik, ugyanis a nála csupán egy ponttal többet gyűjtött Diósgyőrhöz látogat, Mezőkövesdre.

Három bajnokit is albérletben rendeznek egyébként.

Az OTP Bank Liga 21. fordulójának programja

Swietelsky Haladás-Újpest FC, Sopron 15.30, v.: Andó-Szabó

Diósgyőri VTK-MTK Budapest, Mezőkövesd 15.30, v.: Erdős

Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 15.30, v.: Szőts

Vasas FC-Gyirmót FC, Szusza Ferenc Stadion 15.30, v.: Karakó

Budapest Honvéd-Debreceni VSC 15.30, v.: Berke

Ferencváros-Videoton FC 18.00, v.: Szabó Zs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik