Foci

Kapuslegendákról fog szólni a szerda a BL-ben

Az FC Porto-Juventus és a Sevilla-Leicester City párharcok első mérkőzéseivel zárul szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágós köre.

A Juventus és a Porto korábban három alkalommal találkozott egymással, a Porto még nyeretlen ezeken az összecsapásokon. 1984-ben a Kupagyőztesek Európai Kupájának fináléjában Bázelben 2-1-re nyert a Juventus, míg a 2001/02-es BL első csoportküzdelmei során Portugáliában gól nélküli döntetlen, Torinóban pedig 3-1-es hazai siker született.

A találkozó egyik érdekessége a két legendás kapus személye. A portugáloknál Iker Casillas, az olaszoknál pedig Gianluigi Buffon nevével kezdődik majd a csapatnévsor, előbbi az abszolút rekordot jelentő 163., utóbbi pedig a 102. mérkőzésén lép pályára a legrangosabb nemzetközi sorozatban.

Mindkét gárda kiváló formában várja az összecsapást, hiszen a Porto legutóbbi hat bajnokiját megnyerte, míg a Juventus a csoportkör zárása óta 13 mérkőzéséből 11-szer győzött, legutóbb a Balogh Norberttel és Sallai Rolanddal felálló Palermót “intézte el” 4-1-gyel.

A másik szerdai összecsapáson két teljesen ellentétes formában lévő csapat találkozik majd, ugyanis amíg a Sevilla menetel a spanyol bajnokságban és hátránya a harmadik helyen mindössze két pont a második, címvédő Barcelonával szemben, addig a Leicester City elképesztő mélyponton van. Az angol bajnokcsapat legutóbbi 11 bajnokijából csak kettőt nyert meg, ráadásul az elmúlt hat Premier League-mérkőzésén nem szerzett gólt, e mellett a hétvégén a Milwallal szemben az FA Kupából is búcsúzott. Claudio Ranieri együttese tavaly csodával határos módon lett bajnok, jelenleg azonban mintha ugyanazt a csapatot látnák a szurkolók, amely két évvel ezelőtt éppen csak bennmaradt az élvonalban, s most is egyetlen pont választja el a már kiesést jelentő 18. helytől.

Amennyiben a Sevilla érvényesíti a papírformát és továbbjut, akkor 59 éve nem látott sikert ünnepelhet, hiszen legutóbb az 1957/58-as idényben szerepelt a gárda Európa legjobb nyolc csapata között. Akkor a legendás Real Madrid állította meg az andalúzokat.

Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, a szerdai program

FC Porto (portugál) – Juventus (olasz) 20.45

Sevilla (spanyol) – Leicester City (angol)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik