Foci

A csapatkapitány és az elnök is kiállt Luis Enrique mellett

A Barcelona labdarúgócsapatának kapitánya, Andres Iniesta, valamint a klub elnöke, Josep Maria Bartomeu is kiállt a vezetőedző Luis Enrique mellett.

Minderre azok után került sor, hogy a szurkolók nemtetszésüket fejezték ki Enrique-vel kapcsolatban, mivel az együttes a múlt keddi, idegenbeli Bajnokok Ligája nyolcaddöntős mérkőzésen 4-0-ra kikapott a Paris Saint-Germaintől, majd a vasárnapi, Legnanes elleni bajnokit is csak egy 90. percben szerzett tizenegyes góllal tudta megnyerni.

Nem vesztettük el sem az önbizalmunkat, sem az edzőnkbe vetett bizalmunkat. Túl fogunk lépni a párizsi mérkőzésen, de mindannyian tudtuk, hogy nem lesz egyszerű. Emberek vagyunk, és az ilyen vereségek ránk is hatással vannak

– mondta Iniesta, aki pályafutása 400. bajnoki meccsén lépett pályára vasárnap a katalánok színeiben.

Bartomeu azzal egészítette ki a csapatkapitány szavait, hogy Enrique a 2014-es kinevezése óta a lehetséges tíz trófeából nyolcat megnyert az együttessel, és eddig a szurkolóknak sem volt panasza a munkájára.

Áprilisban fogunk leülni vele beszélgetni a jövőről, meglátjuk, akkor hogyan érez majd. Az elsődleges elképzelésünk az, hogy vele folytatjuk a munkát

– utalt az elnök arra, hogy a szakvezetőnek nyár elején lejár a szerződése.

A Barcelona 23 forduló után egypontos hátránnyal követi a listavezető, de két meccsel kevesebbet játszott Real Madridot a bajnokságban, míg a Király Kupában bejutott a döntőbe, amelyet május végén vív majd az Alavesszel.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik