Foci

Bejelentette visszavonulását a világbajnok

Philipp Lahm (philipp lahm, )
Philipp Lahm (philipp lahm, )

Philipp Lahm szerződése 2018. nyaráig szólt elméletileg, de a Sport Bild közvetlen azt követően, hogy a Bayern München Német-kupameccsen 1-0-ra verte a Wolfsburgot, szerdai száma megjelenése előtt már kedd este tíz óra magasságában a Twitteren robbantotta a bombát: a világbajnok csapatkapitány már a jelenlegi szezon végén befejezi profi pályafutását, ráadásul sportigazgató sem lesz.

A hetilap a szerdai címlapját posztolta nagyjából akkor, amikor a találkozót végigjátszó csapatkapitány szappanozta magát a zuhanyban.

Philipp Lahm a meccs után a Kickernek megerősítette elhatározását.

Minden nap azon fáradoztam, hogy az edzéseken és a meccseken a lehető legtöbbet hozzam ki magamból. A szezon végéig még képes leszek ezt ezen a szinten folytatni, de tovább nem. Ezért hagyom abba

– fogalmazott a 33 éves védő.

Tudni kell, a Sport Bild hetilap évi 52 címlapjának nagyjából a felén a legnépszerűbb német csapattal, a Bayern Münchennel foglalkozik, már-már amolyan “családi lapja” a bajoroknak, így abban semmi meglepő nincs, hogy éppen ott kapott szárnyra a hír.

Persze a 73 500 helyszínen helyet foglaló szurkoló közül elég sokan követői a Bayern München Twitter oldalának, így azonnal terjedni kezdett a hír.

Fogadj élőben most vagy soha a Tippmixproval!

Uli Hoeness és Karl-Heinz Rummenigge azt szerette volna, hogy Philipp Lahm legyen a klub sportigazgatója, de a játékos visszautasította az ajánlatot, mert míg elődje Matthias Sammer a klub elnökségében is helyet kapott, addig neki csak a sportigazgatói posztot ajánlották fel, a board tagság nélkül.

Lahm múlt vasárnap játszotta 500. bajnoki meccsét, 113 alkalommal szerepelt a német válogatottban, és 2014-ben világbajnoki címet nyert a Nationalelfel. Klubszinten húsz trófeát nyert a Bayernnel: hét bajnoki címet, hat Német Kupát, egy Ligakupát, három DFL-szuperkupát, egy UEFA-szuprekupát, egy FIFA-klubvilágbajnokságot és nem utolsó sorban 2013-ban a Bajnokok Ligája serleget is a magasba emelhette.

Német Kupa, nyolcaddöntő, végeredmények:

Hamburger SV – 1. FC Köln 2–0 (1-0) 
G: Jung 5., Wood 75.

Astoria Walldorf (IV.) – Arminia Bielefeld (II.) 1–1 (0-0) – 11-esekkel 4–5
G: Carl 78. illetve Schutz 52.

Bayern München – Wolfsburg 1-0 (1-0)
G: Costa 18.

Greuter Fürth (II.) – Borussia Mönchengladbach 0-2 (0-2)
G: Wendt 12., Hazard 36. – büntetőből

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik