Foci

Hazard csodagólt lőtt, a Chelsea az Arsenalt is elintézte

Igazi rangadóval kezdődött szombat kora délután az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 24. fordulója. A listavezető Chelsea a harmadik Arsenalt fogadta. A két együttes legutóbbi találkozóját az Ágyúsok nyerték 3-0-ra még a hatodik fordulóban, amely után Antonio Conte átállt a 3-4-3-as hadrendre. Azóta a Chelsea szárnyal, csak a Tottenham tudta őket megverni.

Valamelyest veszélyesebben kezdte az összecsapást az Arsenal, de a 13. percben már 1-0 állt az eredményjelzőn. Akkor Pedro beadása után Diego Costa fejelt a keresztlécre, a kipattanót pedig Marcos Alonso bólintotta a kapuba, miután kiütötte a vele felugró Hector Bellerínt (1-0).

A vezető gól megszerzése után átvette a játék irányítását a hazai gárda, ennek ellenére majdnem egyenlített az Arsenal. Thibaut Courtois viszont hatalmas bravúrral hárítani tudta Gabriel fejesét, majd Mesut Özil lövését.

A fordulást követően megduplázta előnyét a házigazda, ráadásul nem is egy akármilyen góllal. Diego Costa csúsztatta a labdát Eden Hazard elé, aki a saját térfeléről indulva mindenkit megbolondított, majd a kapuba lőtt (2-0).

A három pont sorsa a 85. percben dőlt el végleg, akkor a korábbi Chelsea-kapus, Petr Cech rúgta oda a labdát az egykori Arsenal-játékosnak, Cesc Fabregasnak, aki köszönte szépen, és egy perccel a beállása után a kapuba emelt (3-0).

A ráadásban a csereként beálló Olivier Giroud még szépíteni tudott, de ez már nem osztott, nem szorzott (3-1). Győzelmével a Chelsea újabb lépést tett a bajnoki cím felé.

Fogadj élőben most vagy soha a Tippmixproval!

Eredmény – Premier League, 24. forduló

Chelsea – Arsenal 3-1 (1-0)
Gólszerző: M. Alonso (13.), Hazard (53.), Fabregas (85.) ill. Giroud (90+1.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik