Foci

Huszti tényleg visszamegy Kínába

Az Eintracht Frankfurt pénteken megerősítette azt a sajtóinformációt, hogy magyar labdarúgója, Huszti Szabolcs visszatér Kínába. Niko Kovac vezetőedző pénteken úgy fogalmazott: azzal, hogy középpályást elengedik volt csapatához, a Csangcsun Jatajhoz, megköszönik neki azt, amit a klubért tett.

Szabinak nagy szerepe volt abban, hogy tavaly sikerült kiharcolnunk az élvonalban maradást, és a mostani harmadik helyünkkel is összeforrt a neve. Azonban már 34 éves, most éppen az Achilles-ínával bajlódik, és nem fog már sokáig futballozni. És itt jön a kérdés, hogy edzőként vagy emberként nézzem őt? Emberként kezeljük. Egy, maximum két évig tud még játszani, s ezalatt nagyon sok pénzt kereshet Kínában.

Az 51-szeres válogatott Huszti bő egy évvel ezelőtt igazolt vissza a Bundesligába a Csangcsun Jatajtól, amely most újra ajánlatot tett érte. Csütörtökön el is utazott az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatra. Kínában február végén jár le az átigazolási határidő.

A Frankfurter Neue Presse információi szerint Huszti a jelenlegi éves fizetésének a háromszorosát, 3,3 millió eurót (1 milliárd forintot) kereshet Kínában, és két szezonra írhat alá. Korábban körülbelül 1,9 millió euró (589 millió forint) volt a bére a Csangcsunnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik