Foci

NB1: minden idők egyik legképtelenebb helyzete állhat elő Újpesten

A használatbavételi engedély hiányzik ahhoz, hogy az Újpest FC labdarúgócsapata visszatérhessen a Szusza Ferenc Stadionba.

Ezzel az is kiderült, hogy minden idők egyik legképtelenebb helyzete állhat elő az NB1-ben: tavasszal piros-kék, Vasas-játékosok veszik birtokba hazai pályaként a Megyeri utat, míg az Újpest tavasszal a Szusza Ferenc stadiontól mintegy 85 kilométerre lévő Kecskeméten fogadja hazai pályán az ellenfeleket.

Gyarmati Eszter, a klub ügyvezető igazgatója az M4 Sport Sportreggeli című műsorában kedden beszélt minderről.

Ez abban az esetben fordulhat elő, ha a Vasas hamarabb tud megállapodni az UTE-val és az NSK-val, mint mi. Ez azért lehet, mert egy mérkőzésre bérbe venni egy stadiont teljesen más, sokkal egyszerűbb jogviszonyt feltételez, mint hosszú távra megállapodni az UTE-val és a kijelölt vagyonkezelővel

– fogalmazott az ügyvezető, aki azt is megjegyezte, a sajtóban megjelent korábbi információkkal ellentétben nem a klub által leszerelt kamerarendszer hiánya miatt csúszik az engedély kiadása.

A biztonsági kamerarendszert azért szereltük le részben, hogy az építési területen ne legyenek szennyeződésnek kitéve. A Nemzeti Sportközpontok tájékoztatása szerint a műszaki átadás már megtörtént az arénában. Jelenleg a használatbavételi engedély kiadása folyamatban van

– számolt be Gyarmati Eszter.

Az ügyvezető szerint megállapodásukat az is lassítja, hogy az Újpest FC nemcsak a stadiont, hanem a hozzá tartozó létesítményeket, épületeket is szeretné használni. Elmondása szerint Őze István, az UTE elnöke egyszer már hajlott erre, s volt erről egy szándéknyilatkozata, ám később meggondolta magát. Az Újpest FC viszont ragaszkodik ahhoz, hogy megkapja a többi helyiséget is, mert a vezetés szerint az együttesnek szüksége van minderre a minőségi munkához.

Most vagy soha. Fogadj élőben a Tippmixpron télen is!

Gyarmati Eszter szerint az Újpest FC-nek egyértelműen az az érdeke, hogy visszatérhessen a stadionba, s készek megkötni erről a megállapodást.

Eközben Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere a klubot hibáztatja közösségi oldalán.

Véleményem szerint, az FC a beléptető rendszerrel most azért húzza az időt, mert ezzel a helyzettel zsarolni próbálja mind az NSK-t, mind később majd az UTE-t, hogy minél jobb szerződést köthessen. Az Újpestnek a szezon végéig van játéklehetősége Kecskeméten, a Vasasnak viszont nincsen. Ezt az MLSZ és az NSK viszont meg akarja oldani, és a Szusza-stadion adekvát megoldás lehetne. Tudom hogy ennek érdekében mindent elkövetnek, hogy a beléptetőrendszer alkalmas legyen mérkőzések megrendezéséhez. Szintén úgy tudom hogyaz NSK és a Vasas közösen fogja kérni a pálya minősítését, hogy a Vasas ott játszhasson, már akár az első, idézőjelben hazai mérkőzésükön.

És ha ez így lesz, az Újpest meg marad Kecskeméten, akkor arra valakinek választ kell majd adnia! Azt már láttuk, hogy a belga tulajdonosnak a szurkolók mennyire számítanak, lásd, mikor belengette a zártkapus mérkőzések lehetőségét a szurkolói magatartás miatti büntetések kapcsán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik