Foci

Nikolics: Ha a pénz alapján döntöttem volna, már Kínában fociznék

Nikolics Nemanja múlt héten érkezett meg az Egyesült Államokba, és nem akármilyen fogadtatásban részesült. A Chicago Fire újdonsült játékosa azóta részt vett az első edzésén is, melyet követően így nyilatkozott róla csapattársa, Arturo Alvarez:

Korábban két évig együtt játszottunk a Videotonban, bajnokok lettünk Magyarországon. Egy igazi gólvágó érkezik a személyében a csapathoz, a Vidiben is rendre beköszönt, és Lengyelországban is nagyon eredményesen futballozott. Ő egy olyan játékos, aki gyorsan alkalmazkodik az új körülményekhez, reméljük ez most is így lesz. Alig várom, hogy újra együtt játszhassunk.

A 29 éves csatár is megszólalt, a Jenkifoci fordította le a Fire Confidential élő podcastjét, melyben így nyilatkozott a célokról:

Ha a pénz alapján döntöttem volna a pályafutásomról, már Kínában fociznék, volt erre lehetőségem. Paunovics (Veljko Paunivics, a Chicago Fire vezetőedzője – a szerk.) edző volt az, aki a döntő faktor volt. Ő egy fantasztikus ember, akiből egészen kiváló edző lehet. Jó felfogása van és rendkívül elkötelezett. Vérprofi ember, a napja minden perce csak a labdarúgásról szól, csak ezen jár az agya. Majdnem két óráig tartott az első beszélgetésünk. Mindent elmagyarázott az MLS-ről, a sok utazásról és az elvárásokról is. Paunovics leszögezte, hogy jó atmoszférát akar teremteni az öltözőben. Úgy gondolja, hogy ha ehhez megszerzi a megfelelő játékosokat, akkor sikeres lehet idén a csapat. Ez az első olyan átigazolási időszak, amikor megvan a teljes szabadsága az igazolások terén, most valósíthatja meg először igazán az elképzeléseit. Én pedig hiszek az ő elképzeléseiben. Nagyon jó játékosok jöttek idén a csapathoz, akik éhesek a sikerre és jobbak akarnak lenni minden egyes nap. Így pedig különleges dolgot alkothatunk ebben az idei szezonban. Nem ígérhetek semmi biztosat, de azt elmondhatom, hogy vadállatként fogunk küzdeni az utolsó sípszóig, legyen szó edzésről vagy mérkőzésről.

Nikolicsék a felkészülés során kétszer utaznak Floridába edzőtáborozni, a bajnokság pedig március 4-én rajtol. A Chicago Fire a Colombus Crew otthonában kezdi a szezont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik