Foci

Német utánpótlás-válogatott játékost igazolt a Fradi

Az OTP Bank Ligában szereplő Ferencváros együttesénél folytatja pályafutását a korábbi német utánpótlás-válogatott játékos, Julian Koch – írja a fradi.hu.

Az 1990-ben született futballista a Borussia Dortmund együttesében nevelkedett 2001 és 2008 között.  Felnőtt pályafutását is a sárga-feketéknél kezdte meg, a második csapatban lehúzott három évet követően felkerült az első kerethez is, itt azonban egy térdsérülés miatt nem tudott bekerülni a csapatba, és kölcsönadták az MSV Duisburghoz.

A Duisburg 2011 tavaszán bejutott a Német Kupa fináléjába, ám a játékos egy újabb sérülés miatt kihagyni kényszerült a nagy mérkőzést. Azonban így is van egy német bajnoki, és egy Német Kupa-győzelme, ugyanis 2011-12-ben tagja volt a dortmundiak duplázó keretének.

Koch kisebb megszakításokkal, (2011-12-ben visszatért Dortmundba) három évet töltött Duisburgban, ezután Mainzba igazolt, ahonnan 2015-ben – szintén kölcsönbe – a másodosztályú FC St. Paulihoz távozott. Az itt lejátszott 15 mérkőzésén felkeltette a Fortuna Düsseldorf vezetőinek figyelmét, akik le is csaptak a védő játékjogára. Innen érkezett most a Ferencvároshoz.

Egy-egy mérkőzést játszott a Nationalelf U17-es és U18-as csapataiban, míg az U20-as válogatottban 4, az U21-es csapatban pedig 2 meccs jutott neki.

A zöld-fehérek új szerzeménye leginkább védekező középpályásként bevethető.

Fogadj élőben most vagy soha a Tippmixproval!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik