Foci

Király Gábor nyugodtan védhetne még legalább négy évet a válogatottban

Az Afrika Kupa kedd esti mérkőzésén Egyiptom gól nélküli döntetlent játszott Malival, de a mérkőzés nem is ezért marad emlékezetes. A D csoport második találkozóján ugyanis rekorddöntés született. Az egyiptomiak kapusa, Essam El Hadary 44 évesen állt a kapuban.

A rutinos hálóőr a 25. percben állt be, miután a kezdőkapus vállsérülést szenvedett. El Hadary két nappal a 44. születésnapja után kapott szerepet, mellyel a valaha volt legidősebb játékos lett, aki pályára lépett az Afrika Kupán.

Az eddigi rekordot honfitársa, Hossam Hassan tartotta, aki 2006-ban 39 évesen, öt hónaposan és 24 naposan játszott ANK-meccset.

A négy Afrika Kupát nyerő portásnak a keddi volt a 148. válogatott fellépése, s valószínűleg nem az utolsó.

Párhuzamot lehet vonni El Hadary és Király Gábor között. Király 40 évesen vonult vissza, miután nyáron az Európa-bajnokságok történetének legidősebb játékosa lett.  Talán még kicsit maradhatott volna.

Persze nem lenézve az egyiptomi bajnokságot – El Hadary egy rövid svájci kitérőt leszámítva csak ott védett – azért ott jóval kisebb igénybevételnek vannak kitéve a játékosok, mint a legmagasabb szinten. A Premier League-ben, a Bundesliga, az angol és német második vonalban. Ott, ahol Király hosszú éveket lehúzott.

Most vagy soha. Fogadj élőben a Tippmixpron télen is!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik