Foci

Darida: Dárdai időnként nyers és kritizál, máskor kedvesen dicsér

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC Mallorcán készült fel a tavaszi szezon kihívásaira. A berlini gárda egyik alapemberével, Vladimír Daridával az NSO készített interjút, melyben a cseh játékos úgy nyilatkozott:

Pál szigorú edző, nagyon sokat követel. De azért teszi, hogy a lehető legtöbbet kihozza belőlünk. Időnként nyers és kritizál, máskor meg kedvesen dicsér, ez az adott helyzettől függ. Valamit azonban muszáj tisztázni: mindig mindent a csapat érdekében tesz. Ugyanakkor jó barátnak is mondhatom, mert odajön az emberhez az öltözőben, és megkérdezi, hogy vagy, van-e valami gond. Vagyis lehet rá számítani. Dárdai nélkül nem tartanánk ott, ahol. Kiváló érzékkel nyúl a csapathoz, mi, játékosok pedig megbízunk benne, felnézünk rá. Berlini pályafutása során letette már a névjegyét. Nem kell bizonygatnia, milyen jó labdarúgó volt.

A Hertha-játékosokat keményen meghajtotta Mallorcán a korábbi magyar szövetségi kapitány:

Napi két edzéssel készültünk, jól elfáradt a társaság. De tudom, hogy a bajnoki folytatásra újból mindenki duzzad majd az erőtől, sőt jobbak, frissebbek leszünk, mint az őszi hajrában voltunk. A szakmai stáb jól osztotta be a munkát, a terhelés mellett elegendő idő jutott a regenerálódásra, illetve az erőgyűjtésre is. A játékon persze még van mit csiszolni, ám azzal sem lesz baj. Az előrelépéshez vállalni kell a rizikót. Képesnek tartom a keretünket arra, hogy bátrabb támadójátékkal rukkoljon ki, s így meglepje az ellenfeleit. Tizenhat bajnokin harminc pontot szereztünk, minden esélyünk megvan rá, hogy a hátralévő tizennyolc bajnokin ezt megduplázzuk. Nagyra tartom Pálban, hogy minden esetben a futballt helyezi az előtérbe. Szereti a játékot felépíteni. Nem azt mondja, hogy rúgjátok előre a labdát, aztán majd csak lesz valami. Sokat dolgozunk rajta, hogy az a valami tudatos és jól megkomponált legyen.

A Bundesliga jövő hétvégén folytatódik, a harmadik helyen álló Hertha a botladozó Bayer Leverkusen otthonába látogat január 22-én délután.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik