Foci

Nagyobb stadiont akarnak a Vasas-szurkolók

A Vasas labdarúgócsapatának honlapján egy szurkolói levélt jelent meg szombaton, amelyet a klub elnökének, Markovits Lászlónak címeztek. A drukkerek azt szeretnék elérni, hogy nagyobb, a Vasas tradíciójának megfelelő stadiont kapjon.

A mostani tervek szerint egy, a jövőben bővíthető, 5 ezer férőhelyes aréna épülne a Fáy utcában, de a drukkerek abban bíznak, sikerül a döntéshozókat jobb belátásra bírni és olyan stadiont kap a Vasas, mint amilyet a Budapest Honvéd. Kispesten 8 ezer férőhelyes lesz az új létesítmény.

„Fogalmazzunk tehát konkrétan: nem szeretnénk ha az eredeti tervek szerint kezdődne az építkezés. Nem szeretnénk, ha ötezres mini arénánk lenne. Nem szeretnénk ha a Vasast ugyan oda sorolnák, ahová néhány feltörekvő és általunk tisztelt vidéki kisklubot.

Clubunk tradíciói túlzás nélkül érnek annyit, mint fővárosi és vidéki riválisainké. A jelenünk pedig sok esetben még fényesebb is. Nincs miért a sor végén maradnunk.

Mi Vasas szurkolók úgy gondoljuk olyan új létesítmény méltó klubunkhoz, szeretett csapatunkhoz, mint amelyről Kispesten, a Bozsik-stadionnal kapcsolatban olvasni. Legyen nyolcezres az Illovszky Stadion is, hogy adott esetben hazai környezetben játszhassunk nemzetközi kupameccset. Ne kelljen költöznünk sem Újpestre, sem Dunaújvárosba, sem Akasztóra, se a világ végére. Ha már bontanak, ha már terveket készítenek, ha már építkeznek, akkor legyen olyan ez a stadion, amilyennek lennie kell, az elkövetkező ötven, száz évben. Mi nem gondoljuk, hogy „később lehet variálni…” a befogadóképességgel.

Ne variáljanak – egyből a legjobbat, a legkorszerűbbet építsék meg nekünk is” – írták a levélben és azzal érveltek, hogy a jövő Vasas-szurkolóira is gondolni kell az új stadion befogadóképességének meghatározásakor.

A teljes szurkolói levél ide kattintva olvasható.

Fotó: vasasfc.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik