Foci

Összeomlott a Valencia, csoda lenne, ha továbbjutnának a kupában

Még december végén, mindössze nyolc bajnoki után felmondott a Valencia labdarúgócsapatánál Cesare Prandelli vezetőedző, mivel nem tudta gatyába rázni az együttest, amely szenved a szezonban. Így Voro irányította beugróként a Los Chét, amely a Király Kupa nyolcaddöntőjének első meccsén otthon fogadta a Celta Vigót.

A továbbjutást gyakorlatilag 19 perc alatt bukta el a Valencia.

Ennyi időbe telt a Vigónak berámolni három gólt a hazai kapuba. Betaláltak büntetőből, egy megpattanó lövéssel és akadt egy szép támadásuk is. A Valencia gyakorlatilag padlót fogott, és bár Parejo szépített az 58. percben tizenegyesből, a csereként beküldött Guidetti percekkel a beállása után beköszönt, beállítva ezzel az 1-4-es végeredményt. Csoda lenne, ha a Valencia ki tudná harcolni a továbbjutást egy hét múlva. Idegenben ráadásul.

Tökéletes kontratámadás előzte meg a Celta Vigo negyedik gólját:

A valenciai szurkolók már a meccs előtt tüntettek, a tulajdonos, Peter Lim távozását követelték. A szingapúri tulajdonos 2014-ben érkezett, azóta Prandelli már a hetedik edző volt a klubnál.

A kora este másik meccsén az Eibar is idegenben került előnybe, az Osasunát verték 3-0-ra, ott is eldőlni látszik a továbbjutás kérdése.

Eredmények – Király Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Valencia – Celta Vigo 1-4 (0-3)

Osasuna – Eibar 0-3 (0-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik