Foci

Már játékvezetőket is vennének a kínaiak

Gyakorlatilag már nincs nap, amikor valamelyik játékost ne hoznák hírbe valami kínai focicsapattal. És ezek nem csak pletykák, mint a legutóbbi, Cristiano Ronaldós, Carlos Tévez például tényleg eligazolt Ázsiába busás fizetésért, de a Wisla Kraków is jól járt azzal, hogy eladták Kínába Guzmics Richárd játékjogát.

A jelek szerint nem focistákat, játékvezetőket is igazolna a kínai foci.

Az angol sajtóban elterjedt, hogy Mark Clattenburgöt akarják megszerezni sztársporinak. A 41 éves, angol focibíró vezetett már olimpiai döntőt, BL-finálét, a nyáron ő dirigált az Európa-bajnokság aranymeccsén. Szóval tényleg elég nagy név lenne a kínaiak számára, és a szavai alapján nem is zárkózna el a lehetőségtől.

Meddig lehetek még játékvezető? Már 12 éve dolgozom a Premier League-ben. Csodálatos 12 év volt ez. Nincs ajánlatom Kínából, de ha lenne, elgondolkodnék rajta

– mondta az Associated Pressnek, és bár pénzügyekről nem volt szó, el lehet képzelni, hogy elég vastagon fogna a ceruza egy Clattenburg-kaliberű játékvezető esetében a csekk kitöltésekor.

Még az év elején foglalkoztunk egy külön cikkben a kínai bajnokság térnyerésével, elég komolyan veszik ott most ezt a labdarúgás dolgot. A helyzet maximum csak annyiban változott február óta, hogy még több pénz van a kínai fociban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik