Foci

Tévez is igent mondott a kínai csilliárdokra

A Shanghai Shenhua labdarúgócsapata csütörtökön leigazolta Carlos Tévezt.

A szerződés részleteit nem hozták nyilvánosságra, de egyes sajtóértesülések szerint a kínai klub 11 millió dollárt (3,26 milliárd forint) fizetett a Boca Juniorsnak, míg mások arról számoltak be, hogy 84 millió euróért (csaknem 26 milliárd forint) távozott a 32 éves argentin sztár, aki így – az utóbbi adatot véve alapul – minden idők hatodik legdrágább futballistája lett.

Abban megegyeznek a beszámolók, hogy Tévez egészen elképesztő összeget, 40 millió dollárt kereshet a két évre szóló megállapodás értelmében.

A 2004-ben olimpiai bajnok csatár olyan együttesekben futballozott korábban, mint a West Ham United, a Manchester United, a Manchester City és a Juventus, mielőtt 2015-ben hazatért Argentínába.

Tévez nem az első klasszis játékos, aki Kínába igazolt. Alig egy hete a brazil Oscar a Chelsea-től 60 millió euróért érkezett a másik sanghaji klubhoz, de már korábban a legnépesebb országba szerződött a szintén brazil Hulk, Ramires és Paulinho, a kolumbiai Jackson Martinez vagy éppen az argentin Ezequiel Lavezzi.

A márciustól októberig tartó kínai bajnokságban legutóbb negyedik helyen végző Shanghai Shenhuát a következő idénytől az uruguayi Gus Poyet irányítja.

Most vagy soha. Fogadj élőben a tél legforróbb helyzeteire! Tippmixpro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik