Foci

Ha a tagországokon múlik, 48 csapatos lesz a vb

A Guardian írta meg, hogy Gianni Infantino szerint a tagszövetségek túlnyomórészt támogatják a világbajnokság 48 csapatosra bővítését.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke egy dubaji konferencián hangsúlyozta, a bővített tornát ugyanannyi idő alatt le lehetne bonyolítani, mint a mostani 32 csapatos viadalt. A pénzügyi érvet sem győzte kiemelni, elmondása szerint így több profitot termelhetnének, ami végső soron mindenki érdeke.

Az olasz-svájci sportvezető az elnökválasztás előtt még 40 csapatos vb-vel kampányolt, majd azt javasolta, hogy a 48 nemzeti együttesből 16 egy selejtezőforduló után essen ki, ezt követően a torna az eddigiekhez hasonlóan, 32 csapattal folytatódjon.

Most már azt hangoztatja, hogy a 16-szor hármas formátum a legnépszerűbb opció. Egyszerűen nem tud leállni a bővítéssel a FIFA, már a klub-vb-t is 32 csapatosra bővítené a futball csúcsszerve.

Infantino egyúttal azt mondta, reméli, hogy 2018-ban Oroszországban videóbíró-technológiát alkalmaznak majd a mérkőzéseken. A FIFA január 10-én dönt a reformokról.

Most vagy soha. Fogadj élőben a Tippmixpron télen is!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik