Foci

La Liga: Ronaldo Barcelonában lett hős, tízgólos meccsel indult a szezon

Lehet arról vitatkozni, hogy a spanyol labdarúgó-bajnokság a legerősebb-e a világon vagy sem, mi mindenesetre örülünk neki, hogy hétről-hétre követhetjük a La Liga történéseit. Össze is gyűjtöttünk öt meccset 2016-ból, amelyek nem feltétlen a legjobbak, viszont valami miatt érdekesek voltak.

Április 2., 31. forduló: Barcelona – Real Madrid 1-2 (0-0)

Mivel is indulhatna egy spanyol bajnoki összefoglaló, mint az El Clásicóval? Az előző szezon első klasszikusán a katalánok 4-0-ra ütötték ki idegenben a Realt, akkor még Rafa Benítez ült a madridiak kispadján. A tavaszi mérkőzésen már Zinedine Zidane, és bosszúra készültek a Nou Campban.

Sikerült is.

Ugyan a meccs elején főleg a Barcának voltak helyzetei, sőt, a második játékrészben megszerezték a vezetést is Piqué fejesével, Benzema szinte azonnal egyenlített egy ollózós mozdulattal. A meccs végén már főleg a Real riogatott, Bale-nek volt egy meg nem adott gólja, Ronaldónak pedig egy keresztlécen csattanó lövése.

A 83. percben kiállították Ramost, azonban emberhátrány ide vagy oda, a Real így is megnyerte a rangadót, Ronaldo kíméletlenül higgadt csel után döntötte el a clásicót. Bár ezen a mérkőzésen szakadt meg a Barcelona 39 meccses veretlenségi sorozata, a szezon végégig megőrizték első helyüket a bajnokságban. A Real Madrid BL-győzelemmel vigasztalódott.

Augusztus 20., 1. forduló: Sevilla – Espanyol 6-4 (3-3)

Tízgólos thrillert azért ritkán látni. Olyan forgatókönyvvel, mint ez a meccs pláne. Ráadásul első fordulóban… Komoly felütése volt a mostani szezonnak, az biztos.

Főleg az első félidő volt igazán őrült: 0-1, 1-1, 2-1, 2-2, 2-3, 3-3. Így alakult az eredmény.

Szegény sevillai szurkolók mire örülni kezdtek volna, már foghatták a fejüket az újabb bekapott gól után. A második félidőben aztán a csapatuk elkényeztette őket, lőttek zsinórban három gólt, amivel el is dőlt a meccs, Moreno találata a 79. percben igazából már nem osztott, nem szorzott – bár azért szép kis gól volt, jól megforgatta a védőjét a lövés előtt.

Október 2., 7. forduló: Celta Vigo – Barcelona 4-3 (3-0)

A Celta Vigo az a csapat, amely bármikor képes meglepni a Barcelonát. Így történt ez a mostani szezonban is, amikor hatalmas meglepetésre

már a 33. percben 3-0-ra vezetett a galíciai együttes.

A második játékrészben Piqué fejese, majd Neymar belőtt büntetője – itt egy pillanatra álljunk meg, mert ez nála nem egyértelmű –, után feltámadt a Barcelona, ekkor komolyan el lehetett hinni, hogy meg is nyerhetik a meccset. Nem nyerték, elsősorban ter Stegen kapus hibája miatt, aki az ellenfél csatárára rúgta a labdát, ami aztán a kapufáról pattant be a kapuba. Bár Piqué még izgalmassá tette a végét, a Barca pont nélkül maradt.

Október 30., 10. forduló: Las Palmas – Celta Vigo 3-3 (0-3)

A szezon egyik üde színfoltja a spanyol bajnokságban a Las Palmas, az ő meccseiken valami érdekesség mindig történik. A másik ilyen együttes a Celta Vigo, úgyhogy egy Las Palmas – Celta Vigo találkozó gyakorlatilag kötelező darab a szurkolók számára.

A Celta a Barcához hasonlóan most is bedarálta ellenfelét az első félidőben, sőt, már a 21. percben 0-3 volt az állás.

A hazaiak a második félidőben egy csúsztatott fejessel szépítettek, majd jött egy tizenegyes, aminél ráadásul ki is állítottak egy vigóit. A 68. percben egyenlített Boateng, egy nagyszerű kontra végén pazar mozdulattal pöcizte a kapuba a labdát. A Celta kis híján így is megnyerte a meccset, a hazai léc azonban megmentette a Las Palmast.

December 3., 14. forduló: Barcelona – Real Madrid 1-1 (0-0)

Ahogy kezdtük, úgy zárjuk visszapillantónkat: egy klasszikussal. Ez a decemberi mérkőzés nem tartozik a legemlékezetesebb clásicók közé (és még finoman fogalmaztunk), de azért mégiscsak egy Barca-Realról beszélünk, amely a körítéssel együtt hosszú heteken át szolgáltat beszédtémát.

A Barcelona gyakorlatilag agyonnyerhette volna a meccset, vezetett is Suárez góljával, azonban a a végén jött a fontos gólok embere, Sergio Ramos, és beállította az 1-1-es végeredményt.

Elég fontos lett volna pedig ez a győzelem a Barcának, ugyanis a Real ebben a szezonban ellépett a mezőnytől. Most úgy van három pont különbség a két csapat közt, hogy a madridiak egy meccsel kevesebbet játszottak, mert közben elutaztak Japánba, hogy megnyerjék a klubvilágbajnokságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik