Foci

Gyönyörű asszisztokkal kápráztattak el minket a focisták 2016-ban – videó

2016-ban sem maradtunk csodálatos gólpasszok nélkül. Lionel Messi ollózva, Saúl Níguez külsővel, Dimitri Payet pedig rabonázva villantott asszisztot, mutatjuk is ezeket:

Az Arsenal meglepetésre a negyeddöntőben búcsúzott az FA-kupa tavalyi kiírásában. A címvédőt a Watford ejtette ki (1-2), de a legszebb gólt a londoniak szerezték. Mesut Özil sarokkal ugratta ki Danny Welbecket, az angol csatár pedig a bal alsóba lőtt.

Szintén negyeddöntőben mérkőzött meg egymással az Atlético Madrid és a Barcelona. Az első meccset a katalánok nyerték (1-2) a BL-párharcban, de a visszavágón Antoine Griezmann duplájával nyertek a Matracosok, így továbbjutottak.

Saúl Níguez adott gólpasszt a francia csatárnak, nem is akármilyet. Bal külsővel tekert a 25 éves támadó fejére, aki a rövid felsőbe bólintott:

 

Még el sem kezdődött a szezon, Messi máris gólpasszt ollózott. A Sampdoria elleni felkészülési meccsen Luís Suárezt találta meg nem mindennapi módon az argentin támadó.

Dimitri Payet még Messin is túltett, a francia középpályás a Watford elleni bajnokin adott rabonás asszisztot. Ez volt a hazaiak második gólja, más kérdés, hogy a végén a vendég Watford örülhetett (2-4).

Oxival sem szégyen gólpasszt adni. Matias Delgado Seydou Doumbiának továbbította így a labdát a svájci élvonalban.

Özil pedig Olivier Giroud-t ugratta ki bravúrosan.

Paul Pogba Kamerun ellen (3-2) oktatott ezzel a Hollywood-passzal, itt is Giroud volt a befejező ember.

A Hertha BSC nagyszerűen kezdte a Bundesliga 2016-17-es szezonját. Dárdai Pál csapatának egyik alapembere Mitchell Weiser, aki alaposan megforgatta védőjét a St. Pauli elleni kupameccsen, majd hajszáltpontosan ívelt a hosszún érkező Valentin Stocker fejére.

Utolsó videónk kakukktojás, hiszen gól nem született a passzból, de ez tényleg nem Ronaldinhón múlt. A rutinos brazil csillag a védjegyévé vált, “oda nem nézős” pörgetéssel vétette észre magát egy barátságos mérkőzésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik