Foci

Nikolics akkora sztár, mint David Beckham fénykorában

Kedden vált biztossá, hogy Nikolics Nemanja az MLS-ben szereplő Chicago Fire-nél folytatja pályafutását.

A Legia történetének legjobb igazolása hétvégi mesterhármasával búcsúzott Varsótól, sztárként érkezik az Egyesült Államokba. És ezt nem csak úgy írjuk, hiszen új csapata különleges státuszú játékosként szerződtette.

Ez azt jelenti, hogy magas fizetéssel honorálhatják a szolgálatait, aminek egy részét a liga állja. A “Beckham-szabályt” -, mely a különleges státuszú játékosokra vonatkozik – még 2007-ben hozták létre azért, hogy a Los Angeles Galaxy leigazolhassa az angol középpályást.

A Chicago Fire honlapja egyébként külön cikkel és a fenti videóval üdvözölte Nikolicsot, a klub vezetőedzője, Veljko Paunovics pedig nem győzte dicsérni a magyar válogatott csatárt.

A gólszerzés és a gólpasszok a legnagyobb erősségei, ugyanakkor egy olyan játékosról van szó, aki támadásban és védekezésben is nagy szerepet vállal. Védekezésnél segíteni fogja csapatunkat, hogy minél gyorsabban visszaszerezzük a labdát, így kontrollálni tudjuk a mérkőzéseket. Van, hogy a csapat teremti meg a helyzeteit, amiket ő befejez, de arra is képes, hogy magát hozza helyzetbe, hogy megoldja az egy az egy elleni szituációkat, és egyéni játékból lőjön gólokat

-mondta róla a 39 éves szakember.

Az amerikai klub egyébként a hírek szerint 3 millió eurót fizetett a Legiának, a Hull City és kínai klubok elől happolták el a 28 éves futballistát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik