Foci

A Chelsea és a Real Madrid sztárját igazolhatja le a Fradi

A történet egyik főhőse természetesen a Fradi német vonala, egészen pontosan Ralf Zumdick, a zöldek másodedzője. A szakember az ezredfordulón a Vfl Bochumnál kezdte edzői karrierjét, de a 2003-as évben már ghánai Asante Kotoko kispadján ült, és még ugyanabban az évben a ghánai felnőtt válogatott és az olimpiai csapat élére is kinevezték.

A történet másik főhőse egy ghánai labdarúgó, akinek a karrierjét ugyan nem Zumdick indította el, de jelentős szerepe volt abban, ahova jutott pályafutásában.

A 17 éves Michael Essien 2000-ben igazolt a francia Bastia csapatához. 2002. január 21-én, az Afrikai Nemzetek Kupáján, Marokkó ellen debütált a felnőtt válogatottban, de stabil tagja a keretnek épp a német edző munkássága alatt lett.

Essien 2003 nyarán igazolt a Lyonba, majd onnan már szinte minden futballszerető ember ismeri a 34 éves játékos karrierjét, hiszen 2005-2014 között kilenc éven át volt a Chelsea labdarúgó csapatának meghatározó játékosa. Londonban négy FA-kupa, két bajnoki cím mellett 2012-ben BL-győzelmet is ünnepelhetett.

A ghánai válogatottban 58 alkalommal pályára lépő középpályás életében gyors egymást követően a Real Madrid, az Ac Milan, majd a Panathinaikos következett eztán.

De most tessék megkapaszkodni; a Fradifigyelő információja szerint 2017-től meglehet, a Bölény becenévre hallgató labdarúgó karrierjében a Ferencváros lesz az új állomás.

A rendre jól értesült honlap úgy tudja, Essien ügynöke egy magyar származású ember, és segítségével, továbbá természetesen a Zumdick-kapcsolatnak köszönhetően már zajlanak a tárgyalások és valós esély van arra, hogy a jelenleg sérüléssel bajlódó középpályás az alapozást már zöld-fehérben kezdje el.

Ilyen szintű labdarúgó, külhoni világsztár még soha nem tartozott egyetlen magyar labdarúgó klub kötelékébe.

Hamarjában talán Giuseppe Signori 2005-ös soproni kalandját említhetnénk példaként, aki 1993-as, 1994,-es és 1996-os olasz gólkirályi címet és egy vb-ezüstérmet tud felmutatni 1994-ből, de talán kijelenthető, a ghánai válogatott futballista vele szemben nem “hazai kedvenc”, hanem valódi világsztár.

Essient nyilván nem egyszerű megszerezni, lévén Angliában és Spanyolországban is évente fontmilliókat keresett.

Ha mégis sikerül leigazolnia a Ferencvárosnak és a játékos edzettségi állapotát is megfelelő szintre tudja hozni a szakmai stáb, úgy kétség kívül a középpálya motorja, extra erősítése lehet az európai porondról álmodó zöldeknek.

Ő az a játékos, aki miatt mindenképp érdemes lenni kimenni a stadionba. Igazi közönségcsalogató. Még azoknak is, akik ilyen-olyan okok miatt eddig távol maradtak a Groupama Arénától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik