Élő Foci

Két fejesgól és iksz a spanyol klasszikuson

Szombat délután rendezték a spanyol labdarúgó-bajnokság szuperrangadóját, a 14. fordulóban a Real Madrid az FC Barcelona vendége volt.

Az első félidőben szinte semmi nem történt a pályán, mindkét együttes kivárásra játszott, szinte helyzetet is alig lehetett feljegyezni. A második játékrész már sokkal élvezhetőbb és izgalmasabb volt.

Az 53. percben Neymar szabadrúgása után Luis Suárez bólintott a hálóba négy méterről (1-0). Az már más kérdés, hogy Varane hogyan védekezett, és a leshelyzet is felmerült. A vezető gól után Neymar és Messi is lezárhatta volna a mérkőzést, de elpuskázták az adódó lehetőséget.

A Real előtt szinte helyzet sem adódott a második játékrészben, egy pontot mégis megmentettek. A rendes játékidő utolsó percében Modric szabadrúgása után Ramos üresen maradt, és a kapuba fejelt (1-1).

A döntetlen miatt a hat pont különbség megmaradt a két együttes között a tabellán.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Eredmény – La Liga, 14. forduló

FC Barcelona – Real Madrid 1-1 (0-0)
Barcelona, Camp Nou, vezeti: Carlos Clos Gómez

Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Busquets, Rakitic (Iniesta 60.), André Gomes (Arda 77.) – Messi, Suárez, Neymar (D. Suárez 87.)

Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Kovacic (Mariano Díaz 86.), Modric, Isco (Casemiro 66.) – Lucas Vázquez, Benzema (Asensio 77.), Cristiano Ronaldo

Gólszerző: Suárez (53.) ill. Ramos (90.)

Sárga lap: Neymar (28.), Suárez (75.), Busquets (84.), Mascherano (90.) ill. Isco (13.), Carvajal (80.)

Egymást zavarja Ronaldo és Benzema

Egy jobb oldali beadás után kis túlzással egymást szerelték, majd Piqué botlott el a francia csatárban. A lecsorgó labdát Marcelo lőtte csúnyán mellé.

Mit művel Ramos?

Borzasztóan számította ki a labda ívét a spanyol bekk, ígéretes helyzetben léphetett volna ki a Barca, de Modric egy remek becsúszó szereléssel kisegítette csapattársát.

Messi szabadrúgása csemege Navasnak

Modric volt szabálytalan Messivel szemben, az argentin 23-24 méterről lőhetett szabadrúgást, de erőtlen kísérletét könnyedén magához ölelte a vendégek kapusa.

Legutóbb a Real örülhetett

Április 2-án találkozott egymással a két gárda, akkor a Camp Nouban hátrányból fordítva nyert a madridi csapat 2-1-re.

Megy a meccs

Clos Gómez sípszavára a Real kezdte a játékot.

Kezdőcsapatok

Bale helyett Lucas Vázquez a madridiak kezdőjében. Iniesta felépült, de csak a kispadon foglal helyet, André Gomes kezd a helyén.

Olvasói sztorik