Foci

A riválisok mentenék meg a Chapecoensét

A brazil Chapecoense labdarúgócsapatának gépe lezuhant kedden Kolumbiában, a repülő 77 utasából 71-en meghaltak. Az együttes az Atlético Nacional elleni Copa Sudamericana-döntő első mérkőzésére utaztak, amikor a tragédia bekövetkezett. A találkozót természetesen lefújták, az Atlético pedig odaadná a kupát a brazil klubnak.

Közben több élvonalbeli brazil csapat is jelezte a szövetségnek, hogy adjanak a Chapecoensének egy hároméves védettséget, azaz

ne eshessen ki a csapat az élvonalból.

Emellett a Corinthians, a Saou Paulo, a Santos és a friss bajnok Palmeiras arra is javaslatot tett, hogy a klubok adjanak kölcsön ingyen játékosokat a Chapecoensének. Így segítenék megmenteni a klubot.

Újjáépítjük a klubot, igazolunk új játékosokat, egyeztetünk és türelmesek leszünk, megpróbáljuk folytatni a játékot a Brasileiróban, amely nagyon fontos nekünk. Szeretnénk folytatni

– mondta a brazil klub alelnöke, Ivan Tozzo.

Kedden a klub szurkolói a stadionban, szurkolással gyászolták az elhunytakat.

Közben vizsgálják, mi okozhatta a tragédiát. A brit Mirror értesülései szerint kevés üzemanyaggal indulhatott útnak Kolumbiából a repülőgép, a pilóta pedig ezt későn észlelte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik