Foci

Magyar Kupa: vért izzadva ejtette ki harmadosztályú ellenfelét a Vasas

Kedden két mérkőzést rendeztek a labdarúgó Magyar Kupa nyolcadik fordulójában, ahol a csapatok már a legjobb tizenhat közé jutásért küzdenek. Pályára lépett az OTP Bank Ligát vezető Vasas, az angyalföldiek a harmadosztály nyugati csoportjában második helyen álló ETO FC Győr otthonába látogattak.

Esélyeshez méltóan a Vasas kezdett aktívabban, a 11. percben Saglik szabadrúgásgóljával sikerült is megszerezniük a vezetést (0-1). A fővárosiak maradtak támadásban, a kontrákra építő hazaiak egy-két veszélyes lehetőséget ki tudtak alakítani.

Egy ilyen kontra után az egyenlítés is összejött Bekő Balázs csapatának, a jogosan megítélt büntetőt Rácz váltotta gólra (1-1). A fordulást követően pedig azonnal meglett a vezetés is, a védő felett átszállt a labda, Szabó pedig egy az egyben nem hibázta el a ziccert (2-1).

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Hátrányban szinte végig egykapuzott a Vasas, a 79. percben pedig Remili Kulcsár középre passzolt labdája után az üres kapuba passzolta a labdát, és alakította 2-2-re az állást.

A 90. percben győri részről Szabó hibázott el egy komoly lehetőséget, egy perccel később pedig Pavlov eldöntötte a továbbjutás sorsát (2-3), így Michael Oenning együttese jutott be a nyolcaddöntőbe.

A nap másik mérkőzés Pintér Attila csapata, a Mezőkövesd 3-1-re győzött a harmadosztályú REAC otthonában.

Eredmény – Magyar Kupa, 8. forduló

ETO FC Győr – Vasas 2-3 (1-1)
Gólszerző: Rácz (39. – büntetőből), Szabó (46.) ill. Saglik (11.), Remili (79.), Pavlov (90+1.)

REAC – Mezőkövesd 1-3 (1-1)
Gólszerző: Kiss (12.) ill. Kink (8.), Nicorec (66), Bacelic-Grgic (73.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik