Foci

Husztit nem a nyilatkozatai miatt igazolták le a Bundesligába

Huszti Szabolcs szombaton a mezőny legjobbja volt az Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund meccsen a labdarúgó Bundesligában, gólt szerzett és gólpasszt adott, csapata pedig nagy meglepetésre 2-1-re nyert. Husztinak nagyon jól megy a nagycsapatok ellen, ez a szezonban a második találata volt, az elsőt a Bayern Münchennek lőtte.

Huszti gólja, amit ráadásul  jobbal lőtt:

Huszti Szabolcs nem az a sűrűn nyilatkozó játékos, igaz, hétfőn a Nemzeti Sportban megjelent vele egy interjú. Ebben arról is beszélt, hogy a német médiának is többnyire nemet mond, a klubja a múltkor is csak nagy nehezen tudta rávenni, hogy beszéljen az egyik német lapnak.

A pályafutásomat befolyásoló szakmai megítélésem nem ezen múlik, nem a nyilatkozatok miatt szerződhettem tavaly, immár harmadszor a Bundesligába

– mondta, aki a szombati gólja kapcsán megjegyezte: élete első Bundesliga-gólját is épp a Dortmundnak lőtte. Amúgy a BVB ellen már ötször, a Bayern München ellen három találatnál jár.

„Tényleg jól megy a nagy csapatok ellen” – jegyezte meg.

Huszti Szabolcs szerint hatalmas bravúr az, hogy jelenleg a negyedik a Frankfurt, nagyobb, mint az, hogy a Lipcse vezeti a Bundesligát. A magyar középpályás amúgy is az első ötbe várta a szezon előtt az újoncot.

Bár több poszton is megfordult már, Niko Kovac rendre a középpálya közepén játszatja. Huszti ezt élvezi, sok-sok védekezés és minél több támadás van benne, Kovac sok tanácsot ad neki, aki maga is hasonló szerepkörben futballozott játékoskorában. Azt is mondta, hogy Dajka Lászlótól, Lothar Matthäustól és Luciano Spallettitől is sokat tanult. Egervári Sándortól már kevesebbet, de nem akar bántani senkit.

Újra megkérdezték a válogatottról, de azt mondta: hat éve hozott egy döntést, azon már nem változtat. És amúgy sem gondolja, hogy egy 34. életévében járó játékos esetében ez aktuális lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik