Foci

Karnyújtásnyira volt a csoportgyőzelemtől az Arsenal, aztán jött az öngól

Eközben továbbjutott a Barca és a City

Bár a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjában már eldőlt, hogy az Arsenal és a Paris Saint-Germain jut majd tovább, de egyfelől ennek a két csapatnak a találkozója eleve presztízsmeccs, másfelől pedig egyáltalán mindegy, hanyadik helyen jutnak be a nyolcaddöntőbe.

Szóval mindenképpen érdekesnek ígérkezett a találkozott, az pedig csak pezsdített a dolgokon, hogy Cavani a 18. percben a párizsiakat juttatta előnyhöz. Sokáig nem is tudott válaszolni a londoni csapat, végül Sanchez harcolt ki egy – figyelem: közhelyriadó! – könnyen befújt büntetőt a szünet előtt, Giroud pedig higgadtan belőtte.

A második félidőben Lucas majdnem újra előnyhöz juttatta a PSG-t, de a keresztlécet talált el szabadrúgásból. A 60. percben aztán az Arsenal szerzett vezetést, de hogy: a visszasegítő Verratti lábáról pattant a labda a saját kapujába. Az utolsó negyed órába érve a londoniak voltak pechesek, Lucas fejesébe ugyanis belecsúsztatott Iwobi, Ospina így nem tudott védeni. A franciák nyerhették volna meg a meccset, de nem tették, a döntetlen miatt így még egyelőre nem tudni, ki nyeri ezt a csoportot. A másik meccsen a Ludogorets és a Basel 0-0-ra végzett, így a harmadik hely sincs még kiosztva.

Verratti öngólja:

Iwobi öngólja:

A B csoport őrült meccséről már írtunk, a Benfica hiába vezetett 3-0-ra a török Besiktas vendégeként, meg kellett elégednie egy pontocskával. Meglepetésre a Napoli nem tudta ezt az eredményt kihasználni, csak 0-0-át játszott a Dinamo Kijevvel.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 5. forduló

A csoport:

Arsenal (angol) – PSG (francia) 2-2 (1-1)
Gólszerzők: : Giroud (45+1., 11-esből), Verratti (60., öngól), illetve Cavani (18.), Lucas (77.)

Ludogorets (bolgár) – Basel (svájci) 0-0

Az állás: 1. (és továbbjutott) Arsenal 11 pont (14-5), 2. (és továbbjutott) PSG 11 (11-5), 3. Basel 2 (2-8), 4. Ludogorec 2 (4-13)

B csoport:

Napoli (olasz) – Dinamo Kijev (ukrán) 0-0

Besiktas (török) – Benfica (portugál) 3-3 (0-3)
Gólszerzők: Cenk Tosun (58.), Quaresma (83., 11-esből), Aboubakar (89.), illetve Goncalo Guedes (10.), Semedo (25.), Fejsa (31.)

Az állás: 1. Napoli 8 pont (9-7), 2. Benfica 8 (9-8), 3. Besiktas 7, 4. Dinamo Kijev 2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik