Foci

Bundesliga: A Dortmund nyerte a rangadót, Gulácsiék három ponttal vezetik a tabellát

A Bundesliga szuperrangadóját a 11. fordulóban rendezték, szombat este csapott össze a Bayern München a Borussia Dortmunddal.

A 10. percben megszerezte a vezetést a hazai gárda, Mario Götze centerezése után Pierre-Emerick Aubameyang lőtt bevetődve a jobb alsóba. Tíz perccel később André Schürrle került helyzetbe, de Manuel Neuerbe püfölte a labdát közvetlen közelről.

A túloldalon Joshua Kimmich bombázott a lelátóra ígéretes szituációban, majd Robert Lewandowski fejelt kapu fölé. A félidő derekén Marcel Schmelzer lövése borzolta a müncheni szurkolók kedélyeit, de Neuer ismét a helyén volt.

A második félidő elején Aubameyang fejelt nem sokkal a kapu fölé. A gaboni csatár mindent eldönthetett volna a 71. percben, de óriási ziccerben Neuerbe lőtte a labdát. Lewandowskinak több nagy gólhelyzete is volt, de nem tudta bevenni korábbi csapata hálóját.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

A Bayern elszenvedte első vereségét a Bundesliga 2016-17-es kiírásában, és már csak három ponttal előzi meg a sárga-feketéket. A tabellát a frissen feljutott Red Bull Leipzig vezeti, Gulácsi Péter csapata 27 pontos, a bajorok 24-et gyűjtöttek eddig.

Bundesliga, 11. forduló, végeredmények:

Borussia Dortmund – Bayern München 1-0 (1-0)
G: Aubameyang 10.

Augsburg – Hertha 0-0

Darmstadt – Ingolstadt 0-1 (0-0)
G: Hartmann 68.

Mainz – Freiburg 4-2 (2-0)
G: Bungert 15., Malli 20. – büntetőből, Bell 82., Onisiwo 90+5., illetve Grifo 67., Petersen 85.

Borussia Mönchengladbach – Köln 1-2 (1-0)
G: Stindl 32., illetve Modeste 59., Risse 90.

Wolfsburg – Schalke 0-1 (0-0)
G: Goretzka 82.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik