Foci

Vb 2018: Bő húsz percre volt a csodától Lettország

A világbajnoki selejtezősorozat 4. fordulójában Portugália Lettországot fogadta vasárnap este.

A 8. percben Joao Mario lőtt a tizenhatoson kívülről, Andris Vanins simán felkapta a középre érkező bombát. A túloldalon Igors Tarasovs került helyzetbe Glebs Kluskins szöglete után, Rui Patricio azonban jól jött ki a kapujából.  Tíz perccel később Cristiano Ronaldo próbálkozott, erős lövését másodszorra fogta a lett portás.

Nani eresztett meg egy bombát a jobb alsó irányába, Vanins ezúttal is magabiztosan fogta a labdát. A Sporting játékosa a 27. percben tizenegyest harcolt ki, Gints Freimanis vétett a szabályok ellen. Ronaldo nem hibázott, a jobb alsó irányába lőtte a büntetőt, a kapus csak beleérni tudott a labdába.

Négy perccel később viszont már hárított: Ronaldo húzott befelé a bal szélről, majd lőtt pont oda, ahol a 36 éves portás állt.

Bekezdtek a portugálok a második félidőben, de nem sikerült újabb gólt szerezniük. Még tizenegyesből sem, André Gomes harcolta ki a büntetőt, a csapatkapitány lövése azonban a kapufáról pattant ki. A 67. percben Mario ugratta volna ki CR-t, kicsit volt csak hosszú a labdája.

A túloldalon Artjoms Rudnevs lövése halt el a blokkban, majd az ekkor nyolc perce pályán lévő Arturs Zjuzins bombázott a bal alsóba a tizenhatoson belülről. Nem sokáig örülhettek góljuknak a vendégek, hiszen két perccel később már ismét Portugália vezetett: Ricardo Quaresma beadása után William Carvalho fejelt közvetlen közelről a hálóba.

A hajrában ismét Ronaldo köszönt be, 68. gólját lőtte a portugál nemzeti csapatban Quaresma átadása után. A végeredményt Bruno Alves állította be a 92. percben, szépen fejelt a bal alsóba a középhátvéd.

Portugália ezzel a győzelemmel második a B-csoportban, három ponttal van lemaradva az élen álló Svájc mögött, illetve két egységgel gyűjtött eddig többet a magyar együttesnél.

Vb 2018, selejtező, B-csoport, 4. forduló, végeredmény:

Portugália – Lettország 4-1 (1-0)
G: Ronaldo 28., 85., – az elsőt büntetőből, Carvalho 70., Alves 92.,  illetve Zjuzins 67.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik