Foci

A Puskás Akadémia 22 takarító és további 86 alkalmazott fizetésére kért támogatást

Pancho-Arena(960x640).jpg (Array)
Pancho-Arena(960x640).jpg (Array)

Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia összesen 108 alkalmazott fizetésére kért 50%-os támogatást – írja az Index.

A másodosztályban szereplő Puskás Akadémia FC-től függetlenül működő Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia nonprofitként üzemel, melyből rengeteg előnye adódik. Többek közt a személyi jellegű ráfordítások terén, melyekre utóbbi esetben bármekkora összeget igényelhet, az egyetlen megkötés, hogy nem többet, mint a teljes bérköltség 50 százaléka. Ha profi csapatként működne a felcsúti keltető, akkor az EU-s versenyjog miatt maximum 200 000 eurót kérhetne 3 évente.

A felcsúti utánpótlás a 2013-14-es szezontól kezdve minden évben rendre több mint 100 milliós támogatást tehetett zsebre hasonló címen. És akkor a közel kétmilliárdos TAO-támogatásról még egy szót sem ejtettünk.

Meglehetősen furcsán mennek végbe a dolgok Felcsúton, a nemrég menesztett vezetőedző jóvoltából az is kiderült, a csapat mestere kvázi szimbolikus szerepet tölt be, tényleges hatalma nincs:

Tulajdonképpen a Gyuri (Bognár György – a szerk.) igazolta a játékosokat, ő állította össze a csapatot, ő cserélt. Azért sok mindent megbeszéltünk. Ilyenkor persze előfordul véleménykülönbség, nézetkülönbség, de ezeket tudtuk kezelni. Lehet, hogy ez nem minden esetben látszódott, hogy nem minden eseteben jött ki jól, de úgy érzem, hogy ezt azért tudtuk kezelni.

Szijjártó Istvánt Vincze István váltotta az együttes kispadján, melynél most éppen aktfotós botrány borzolja a kedélyeket.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik